Netikėtas sprendimas – garsusis ispanas Gerardas Pique spjauna į 69 mln. eurų ir palieka futbolą

35-erių ilgametis „Barcelona“ klubo gynėjas Gerardas Pique ketvirtadienį netikėtai paskelbė, kad baigia karjerą ir paskutinysis jo mačas įvyks jau šį šeštadienį Ispanijos „La Liga“ pirmenybių rungtynėse su „Almeria“ klubu. Apie tai jis socialinuose tinkluose pranešė kartu su vaizdo įrašu, kuriame G.Pique nufilmuotas dar vaiku. Jo įrašas persmelktas padėka savo svajonės išsipildymui.

Gerardas Pique.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Gerardas Pique.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
 G.Puque vaikystėje.<br> stop kadras
 G.Puque vaikystėje.<br> stop kadras
 stop kadras
 stop kadras
Gerardas Pique.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Gerardas Pique.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 11:16 PM, atnaujinta Nov 4, 2022, 1:14 AM

„Pastarosiomis savaitėmis ir mėnesiais daug žmonių kalbėjo apie mane. Iki šiol nieko nesakiau. Visgi dabar noriu būti tas, kuris kalba apie save.

Kaip daugelis jūsų, visada buvau „Barcelona“ ekipos fanu. Gimiau futbolą mylinčioje šeimoje. Nuo mažens nenorėjau tapti futbolininku, norėjau būti „Barcelona“ žaidėju.

Pastaruoju metu galvojau daug apie tą vaiką. Jei jis būtų žinojęs, kad visos jo svajonės išsipildys, jog jis pateks į pagrindinę „Barca“ komandą, laimės visus įmanomus trofėjus, taps Europos čempionu, pasaulio čempionu.

Tai, jog jis žais su geriausiais žaidėjais istorijoje ir susiras draugus visam gyvenimui. Prabėgo dvidešimt penkeri metai nuo to laiko, kai prisijungiau prie „Barcelona“ ekipos. Aš išvykau ir grįžau.

Futbolas man suteikė viską. „Barca“ man davė viską. O dabar, kadangi to vaiko visos svajonės išsipildė, norėjau jums pasakyti, kad nusprendžiau, jog atėjo laikas šiai kelionei baigtis. Šio šeštadienio rungtynės „Camp Nou“ stadione bus mano paskutinės“,– pranešė gynėjas.

35-erių metų futbolininkas nesulaukė iš katalonų ekipos vyriausiojo trenerio Xavi palankumo. G.Pique šiame sezone „La Liga“ pirmenybėse rungtynes startinėje sudėtyje pradėjo vos penkis kartus.

Vos tik pasklido įrašas su G.Pigue pranešimu apie karjeros pabaigą, prasidėjo kalbos, kodėl taip padarė žaidėjas sezono viduryje.

Žurnalistės Elenos Kondis Edo teigimu, „Barcelona“ gynėjui didelę įtaką padarė pastarosiomis savaitėmis problemos su spauda ir su klubo vadovais.

Žaidėjas pajuto, kad „neverta prasidėti“ su spauda ir su ja kovoti. Kalbama, kad pašlijo jo ir „Barcelona“ prezidento Joano Laportos santykiai, tačiau G.Pique nenorėjo to viešinti.

G.Pique sutartis su „Barcelona“ dar galioja 2 metus – Fabrizio Romano teigimu, sutartis bus nutraukta kitą savaitę. Taigi Gerardas padės finansinių problemų patiriančiai „Barcai“. Per tuos dvejus metus jis turėjo uždirbti 29 ir 40 mln. eurų prieš mokesčius. iš viso jis turėjo gauti dar 69 milijonus eurų.

Itin keistas G.Pique sprendimas, žinant, jog jis netikėtai buvo įtrauktas į išplėstinę Ispanijos rinktinės paraišką pasaulio čempionatui – vargu ar kas tikėjosi tokio „Barca“ gynėjo sprendimo.

Aukščiausiame lygyje G.Piquet pasirodė beveik 800 kartų – tai įspūdingas skaičius, o jam vadovavo seras Alexas Fergusonas, Pepe Guardiola, Luisas Enrique ir Vicente Del Bosque.

2018 m. G.Pique atsisveikino su Ispanijos rinktine, sužaidęs 102 rungtynes ​​ir bendroje statistikoje užimantis 11 vietą. Gerardas „Barcelona“ komandoje sužaidė 612 rungtynių. Jis taip pat turi 30 trofėjų su šiuo katalonų klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.