FIFA išplatino laišką ir pareikalavo futbolo nemaišyti su politika: jokių kalbų apie karą Ukrainoje ir gėjų bei lesbiečių teises

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) prieš prasidedant jau po dviejų savaičių 2022 metų pasaulio futbolo čempionatui paprašė visų varžybų dalyvių – žaidėjų, rinktinių, administracijos pilnai susikoncentruoti į futbolą, o ne į politiką. FIFA prezidentas Gianni Infantino ir FIFA generalinė sekretorė Fatma Samura išsiuntė laišką visoms turnyro komandoms bei federacijoms, prašydama atsiriboti nuo galimų savo pozicijos apraiškų, skelbia „Sky Sports“.

G.Infantino ir V.Putinas<br>Scanpix.com nuotr.
G.Infantino ir V.Putinas<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2022, 11:08 AM

„Prašau, susikoncentruokime į futbolą! Visiems puikiai žinoma, kad futbolas neegzistuoja vakuume. Taip pat suprantame, kiek daug sudėtingų politinių įvykių dabar vyksta visame pasaulyje. Tačiau prašome neleisti futbolo įtraukti į jokius ideologinius ar politinius ginčus“, – rašoma laiške.

Taip duodama suprasti, kad nenorima Katare kalbėti ir matyti protestus prieš Rusijos invaziją prieš Ukrainą, prieš karą, kurį jau 9 mėnesius veda rusų okupantai nepriklausomoje valstybėje.

Laiško tekste taip pat neužsimenama apie Anglijos, Velso ir dar šešių Europos rinktinių iniciatyvą, kurios nori, kad jų kapitonai per čempionatą nešiotų raiščius su užrašu „One Love“. Ši akcija yra protestas prieš Kataro įstatymus, nukreiptus prieš LGBT bendruomenės atstovus.

„Mes, FIFA, stengiamės gerbti visas nuomones ir įsitikinimus, nesistengiame mokyti moralės dalykų visą pasaulį.

Viena iš šio pasaulio stiprybių yra jo įvairovė. Jei žodis „įskaitant“ ką nors reiškia, tai reiškia, kad ši įvairovė turi būti gerbiama. Jokia kultūra ar tauta nėra „geresnė“ už bet kurią kitą.

Šis principas yra abipusės pagarbos ir nediskriminavimo pagrindas. Ir tai yra viena pagrindinių futbolo vertybių. Taigi, prašome, prisiminkime visa tai ir leiskime futbolui užimti pagrindinę vietą turnyre.

Katare laukiami visi, nepaisant kilmės, religijos, lyties, seksualinės orientacijos ar tautybės“, – rašė laiške FIFA prezidentas G.Infantino.

Pasaulio čempionatas Katare prasidės lapkričio 20 d ir tęsis iki gruodžio 18 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.