Sukrėtimas šalies mažojo futbolo rinktinėje: iš pasaulio čempionato – į didžiulio masto policijos operaciją Rinktinės vadovas šokiruotas

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vicekapitonas Matas Venslauskas suimtas dėl, kaip įtariama, narkotinių medžiagų disponavimo ir beveik 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandos. Tokia žinia praėjusią savaitę pasiekė rinktinės atstovus, kurie liko šokiruoti 25-erių gynėjo nuopoliu.

Sukrėtimas šalies mažojo futbolo rintinėje: iš pasaulio čempionato – į didžiulio masto policijos operaciją.<br> minifutbolas.lt nuotr.
Sukrėtimas šalies mažojo futbolo rintinėje: iš pasaulio čempionato – į didžiulio masto policijos operaciją.<br> minifutbolas.lt nuotr.
 Matas Venslauskas.<br> minofutbolas.lt nuotr.
 Matas Venslauskas.<br> minofutbolas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 11:57 AM, atnaujinta Nov 9, 2022, 12:23 PM

„Pirma reakcija – šokas. Netikėta žinia, jokių požymių, kad galėtume įtarti nebuvo. Labai nustebino, kad tokia informacija pasirodė, nesitikėjome. Esame pasimetę“, – portalui lrytas.lt sakė rinktinės vadovas Tomas Butkus.

Rugsėjo mėnesį M.Venslauskas kartu su kitais šalies futbolininkais dalyvavo pasaulio mažojo futbolo čempionate Vengrijoje, kur C grupėje įveikė Maroką ir Kosta Riką, bet nusileido Slovėnijai bei Lenkijai ir užėmė trečiąją vietą grupėje. Tiesa, ties tuo rinktinės žygis čempionate ir baigėsi.

M.Venslausko indėlis rinktinėje buvo svarbus – komandos draugai jį išrinko vicekapitonu, o prieš turnyrą pats žaidėjas tryško noru atstovauti Lietuvai.

„Atstovauti savo šaliai yra didžiulė garbė ir įvertinimas. Šie marškinėliai yra „sunkūs“, kadangi juos užsivilkus jauti tikrai didžiulę atsakomybę ir norą atiduoti visą save“, – futbolininkas cituojamas minifutbolas.lt svetainėje.

Pirmą kartą rinktinei atstovavęs žaidėjas užėmė svarbų vaidmenį ginant komandos vartus, vis dėlto M.Venslauskui tai buvo, ko gero, pirmas ir paskutinis kartais, kai jis gynė šalies garbę.

„Deliojamės planus ateities čempionatams, Matas tikrai negalės žaisti ateities turnyruose, kad ir kokie bus tolimesni teisniai veiksmai. Mums nėra priimtina tokia veikla“, – teigė T.Butkus.

Su Jurbarko „Imsre“ klubu Lietuvos mažojo futbolo vicečempionu šiais metais tapęs M.Venslauskas dabar dažniau lankysis ne futbolo aikštėje, o teismo salėje. Kartu su juo ten bus ir jo brolis 31-erių Karolis Venslauskas, kuris taip pat žaidžia Jurbarko komandoje.

Kauno apygardos prokuratūra pranešė, jog per kratas buvo aptikta, kaip įtariama, beveik kilogramas kokaino. Po reidų R.Venslauskas buvo suimtas 3 mėnesiams, o jo jaunesnysis brolis – 2 mėnesiams.

M.Venslauskas į teisėsaugos akiratį anksčiau buvo patekęs dėl dviejų jaunuolių sumušimo, o R.Venslauskas – dėl turto prievartavimo. Jie abu anksčiau buvo teisti.

„Tai buvo kovingas gynėjas, siekiantis tikslų“, – M.Venslausko savybes aikštėje trumpai apibūdino rinktinės vadovas T.Butkus.

Didžiulio masto operacija buvo surengta praėjusią savaitę, atlikus kratas Jurbarke, Kaune ir Marijampolėje. Joje dalyvavo maždaug 50 pareigūnų iš „Aro“ ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

Byla iškelta dėl cigarečių kontrabandos ir disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, už ką gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Įtarimai joje šiuo metu pareikšti tik dviem broliams Venslauskams. Apie tai daugiau galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?