Arabiškais drabužiais apsirėdę Kroatijos sirgaliai užkariavo Kataro simpatijas: tam rengėsi ne vieną savaitę

Kroatija pasaulio futbolo čempionato metu galės tikėtis išskirtinio vietinių palaikymo. Dalis rinktinės gerbėjų atvyko į Kataro sostinę su neįprastais kostiumais, įkvėptais arabų kultūros.

 Kroatijos rinktinės sirgaliai Katare.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Kroatijos rinktinės sirgaliai Katare.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2022, 10:29 PM

Tokie kroatų drabužiai Dohos gatvėse sukėlė tikrą sensaciją.

„Galima sakyti, kad esame atrakcija“, – pabrėžė asociacijos narys Vedranas Paičius.

Spėjama, kad pasaulio čempionate turėtų dalyvauti apie 1500 kroatų sirgalių.

Šeštadienį į Dohą atskrido „Mi Hrvatii“ gerbėjų asociacijos nariai, garsėjantys rinktinės palaikymo akcijomis. Kaip praneša žiniasklaida, neįprasta jų apranga sukėlė ažiotažą Kataro gatvėse.

Gerbėjai dažniausiai vilki tautinių spalvų marškinėlius ir šortus, tačiau šiemet pasaulio čempionatas pirmą kartą bus žaidžiamas musulmoniškoje šalyje. Kroatijos gerbėjai nusprendė atkreipti dėmesį į šį faktą.

„Mi Hrvatii“ nariai sukūrė naują aprangą, įkvėptą Kataro kultūros. Vyrai apsirengę ilgais baltais chalatais, būdingais arabų bendruomenei. Ant baltos spalvos atsirado raudoni akcentai, kurie atspindi Kroatijos vėliavą. Ant galvų – tradicinė balta skara, perrišta juoda virvele.

Toks yra Kataro gyventojui būdingas kostiumas.

Neįprasti Kroatijos gerbėjų drabužiai sulaukė šilto vietos gyventojų sutikimo. Kaip sakė asociacijos „Mi Hrvati“ narė Vedrana Paić, apranga yra sensacija, o gerbėjai iš viso pasaulio fotografuoja persirengusius gerbėjus.

„Idėja buvo akylai saugoma. Darbas su kostiumais truko ilgiau nei mėnesį. Mūsų sirgaliai paruošė staigmeną ne tik Kroatijos rinktinei, bet ir šeimininkei šaliai. Šias uniformas vilkėsime savo komandos rungtynėse. Turiu pripažinti, kad Kataro gyventojai mus sutiko entuziastingai. Visi džiaugiasi ir nori su mumis nusifotografuoti“, – pabrėžė Kroatijos aistruolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.