Kai šventės laukimas nueina šuniui ant uodegos: didžiausi pasaulio futbolo čempionato nelaimėliai

Lapkričio 20 dieną Katare prasidėjo pasaulio futbolo čempionatas, kuriame stipriausios planetos rinktinės grumsis dėl išsvajoto trofėjaus. Kaip visada, į turnyrą susirenka geriausi pasaulio futbolininkai, tačiau lrytas.lt atrinko didžiausius nelaimėlius, kurie dėl sveikatos problemų negalės padėti savo komandoms.

 Didžiausi pasaulio čempionato nelaimėliai<br> lrytas.lt montažas
 Didžiausi pasaulio čempionato nelaimėliai<br> lrytas.lt montažas
 M.Reusas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Reusas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 B.Chilwellas.<br> Cover Images/Scanpix nuotr.
 B.Chilwellas.<br> Cover Images/Scanpix nuotr.
 P.Pogba.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 P.Pogba.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 S.Mane.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 S.Mane.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K. Benzema<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K. Benzema<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 8:57 AM, atnaujinta Nov 21, 2022, 11:23 AM

Kiekvieno futbolininko svajonė – išbėgti į aikštelę pasaulio čempionate su savo šalies marškinėliais. Tačiau norint pasiekti tai, reikia nukonkuruoti galybę žaidėjų ir tik vienetai gali džiaugtis tokia garbe.

Visgi, kai kurie futbolininkai nors ir įrodė, kad yra verti žaisti pasaulio čempionate, tokios progos šiais metais negaus dėl bene šlykščiausios priežasties sporte – traumos.

Lrytas.lt pristato penkis didžiausius turnyro praradimus.

Marco Reusas (Vokietija)

Tikrai nelaimėlis... M.Reusas dėl traumos turėjo praleisti pergalingą 2014 metų čempionatą, taip pat nepadėjo rinktinei ir 2016 bei 2020 metų Europos čempionatuose.

Atrodė, kad M.Reusas galiausiai pabėgo nuo šio prakeiksmo, tačiau po gero sezono starto vokietis patyrė čiurnos traumą, kuri atėmė dar vieną M.Reuso galimybę padėti Vokietijos komandai.

Saugo pozicijoje rungtyniaujantis 33-ejų futbolininkas už nacionalinę rinktinę yra sužaidęs 48 rungtynes ir pelnęs 15 įvarčių.

Benas Chilwellas (Anglija)

Londono „Chelsea“ kairiojo krašto gynėjas į Katarą nevyks, kadangi patyrė šlaunies traumą Čempionų lygos rungtynėse.

Į pasaulio čempionatą taip pat nevyks jo komandos draugas Reece’as Jamesas rungtyniaujantis dešiniajame gynybos kampe, tačiau skirtingai nei B.Chilwello pozicijoje, R.Jamesą pakeisti galybę futbolininkų, kai tuo tarpu kairiojo gynėjo pozicija yra laikoma Anglijos Achilo kulnu.

Vienintelis pozityvas, kurį gali įžvelgti pats B.Chilwellas – jam dar tik 25 metai ir galimybę padėti Anglijos rinktinei pasaulio čempionate dar tikriausiai turės.

 

Paulis Pogba (Prancūzija)

P.Pogba 2018 metais buvo vienas svarbiausių Prancūzijos rinktinės žaidėjų. Rinktinės, kuri užtikrintai laimėjo pasaulio čempionatą.

Saugas praleis čempionatą po atliktos kelio operacijos, dėl kurios jis negali žaisti nuo vasaros, kuomet persikėlė į Turino „Juventus“.

Dar skaudesnis Prancūzijai faktas, jog rinktinei taip pat negalės padėti dar vienas saugo pozicijoje rungtyniaujantis saugas – N'Golo Kante, kuris patyrė šlaunies traumą.

Sadio Mane (Senegalas)

Bene garsiausiai apdainuotas iškritimas. Miuncheno „Bayern“ ir Senegalo žvaigždė patyrė traumą prieš pat čempionatą ir Vokietijos klubas paskelbė, jog puolėjas negalės rungtyniauti mažiausiai mėnesį, kas reikštų, jog pasaulio čempionatas S.Mane nuplaukė.

Visgi, Senegalas rankų nesudėjo. S.Mane buvo įtrauktas į rinktines sudėtį, o Senegalo atstovai aiškino, jog komandos žvaigždė padės išgydyti... raganos gydytojos.

Visgi, jų magiški burtai futbolininkui nepadėjo ir Senegalui teks verstis be futbolininko, kuris atvedė rinktinę prie 2022 metų Afrikos čempionato titulo.

Karimas Benzema (Prancūzija)

Geriausias 2022 metų planetos futbolininkas turėjo būti viena kertinių rinktinės figūrų. Madrido „Real“ puolėjas su rinktine jau buvo atvykęs į Katarą ir likus dienai iki turnyro pradžios treniruotėje patyrė traumą. Paaiškėjo, jog žvaigždei plyšo kairiojo šlaunies keturgalvis raumuo ir jo dalyvavimas visame turnyre yra negalimas.

Tai itin skaudus smūgis K.Benzema, kadangi prancūzas prieš keturis metus nebuvo pakviestas į rinktinę, kuomet ji laimėjo pasaulio čempionatą, dėl kito prancūzo šantažo aferos.

Verta paminėti, kad pasaulio čempionams taip pat negalės padėti ir kitas puikią formą demonstravęs prancūzas – Christopheris Nkunku.

Svarbiausius pasaulio čempionato įvykius sekite kartu su lrytas.lt portalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.