Pasaulio čempionate – jokių kapitono raiščių su LGBT+ vėliava: rinktinės pasmerkė FIFA sprendimą

Pasaulio futbolo čempionatas Katare prasidėjo lapkričio 20-ąją, o jau dabar karštis tvyro ne tik šios valstybės ore – vos prasidėjus pirmenybėms Anglijos, Velso, Belgijos, Danijos, Nyderlandų ir Šveicarijos futbolo asociacijos pasirašė bendrą pareiškimą dėl nepasitenkinimo FIFA veiksmais.

Katare vyksiančiame pasaulio čempionate komandų kapitonams bus uždrausta dėvėti LGBT+ spalvų kapitono raištį.<br>T.Bauro nuotr.
Katare vyksiančiame pasaulio čempionate komandų kapitonams bus uždrausta dėvėti LGBT+ spalvų kapitono raištį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 12:10 PM

BBC.com praneša, kad pasak išvardintų valstybių futbolo federacijų, FIFA uždraudė čempionato metu komandų kapitonas dėvėti LGBT+ spalvomis spindintį kapitono raištį.

Teigiama, kad čempionato organizatoriai prieš šios taisyklės nesilaikymo žada imtis sankcijų.

„FIFA labai aiškiai pareiškė, kad jei mūsų kapitonai nešios tokius kapitonų raiščius, jų lauks sportinės sankcijos. Kaip futbolo federacijos, mes negalime pastatyti žaidėjų į tokią padėtį, todėl paprašėme nenešioti „One Love“ tipo kapitono raiščių rungtynių metu.

Mes buvome pasirengę sumokėti baudas, kurio paprastai yra taikomos už tokių taisyklių pažeidimus, tačiau negalime rizikuoti galimomis sankcijomis, kurios gali prilygti žaidėjų nušalinimui.

Esame labai nusivylę tokiu FIFA sprendimu, kuris, mūsų manymu, neturi jokio precedento. Mūsų žaidėjai ir treneriai yr nusivylę. Esame įsitikinę, kad jie bandys parodyti savo paramą šiai grupei kitais būdais“, – rašoma bendrame šešių valstybių pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.