Šventė, kuri virto košmaru: žaidimu nusivylęs Kataro strategas vengė kalbų apie pustuštes tribūnas

„Skirkite savo dėmesį futbolui“, – tokią žinutę prieš pasaulio čempionatą siuntė FIFA, tačiau po atidarymo rungtynių pirmenybių šeimininkas Kataras norės kuo greičiau pamiršti sekmadienio vakare pralėkusias 90 futbolo žaidimo minučių.

 Stadioną paliekantys Kataro fanai<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Stadioną paliekantys Kataro fanai<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 1:04 PM

Felixo Sanchezo auklėtiniai pralaimėjo pasaulio futbolo čempionato atidarymo dvikovą Ekvadorui 0:2 (0:2).

Bedančiu aikštėje tapęs Kataras pateko į pasaulio futbolo pirmenybių istoriją, kaip pirmasis turnyro šeimininkas, kuriam nepavyko laimėti čempionato atidarymo rungtynių.

Su didžiuliu optimizmu prasidėjusi pasaulio čempionato svajonė netrukus virto košmaru tiek žaidėjams, tiek ir tribūnas apleidusiems sirgaliams.

Ambicingai čempionato startą pasitikę Azijos futbolo čempionų titulą turintys aikštės šeimininkai atidarymo dvikovoje buvo priblokšti, nepaisant fakto, kad Kataro sudėtyje žaidžia bent penkti daugiau nei 100 rungtynių nacionalinei rinktinei atstovavę futbolininkai.

„Akivaizdu, kad tai nėra, ko mes tikėjomės, – po rungtynių kalbėjo treneris F.Sanchezas. – Turėsime analizuoti šias rungtynes ir kuo greičiau pamiršti šią dieną. Nėra jokių pasiteisinimų. Sveikinu Ekvadorą su pergale, jie buvo jos vertesni. Mes turime daug kur tobulėti, nes nežaidėme geriausiu lygiu. Galbūt mums koją pakišo atsakomybė ir įtampa. Siaubinga pradžia, kuri nulėmė likusias rungtynes. Turime negalvoti apie spaudimą.“

Kataro svajones dar pirmajame kėlinyje sudaužė Enneras Valencia, kuris pasižymėjo net trimis įvarčiais, tiesa, vienas jų nebuvo įskaitytas po VAR peržiūros užfiksuotos nuošalės.

Kol Ekvadoro sirgaliai mėgavosi futbolo švente, tradiciniais rūbais pasidabinę šeimininkai žiūrovai dažniausiai sėdėjo tylėdami. Šurmulį kėlė tik už vartų įsitaisę kaštoniniais marškinėliais pasidabinę sirgaliai.

Tuo metu daugelis tribūnas per dvikovos pertrauką palikusių sirgalių į jas antrajam kėliniui nebesugrįžo – antrąją mačo pusę stebėjo pustuštis 60 tūkst. žiūrovų talpinantis stadionas.

„Tiesą sakant aš turėjau pakankamai darbo šiose rungtynėse, kad tai pamatyčiau. Taip mes jautėme sirgalių užnugarį, tikiuosi, kad priversime juos labiau didžiuotis kitą kartą. Tikiu, kad jie nenustos mūsų palaikyti iki pat čempionato pabaigos.

Tai buvo toli gražu nuo tikrojo mūsų veido. Pirmenybės yra trumpos, tad turime mažai laiko persistatyti kitoms rungtynės, kurios tikiuosi, kad mums bus geresnės“, – samprotavo Kataro ekipos strategas.

Vis dėlto ateityje Kataro lauks ne ką lengvesnis kelias.

Aikštės šeimininkai penktadienį kausis prieš Afrikos čempionus Senegalo futbolininkus, o lapkričio 29-ąją kovos su grupės favoritais Nyderlandais.

Neįveikęs grupių etapą Kataras taptų antruoju pirmenybių šeimininku per pasaulio čempionato istoriją, kuriam nepavyko to padaryti. Paskutinį kartą taip nutiko 2010 metais Pietų Afrikos Respublikoje vykusiame čempioante.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.