Pirmoji pasaulio čempionato staigmena – Saudo Arabija nutraukė Argentinos 36 nepralaimėtų rungtynių seriją

Trečioji pasaulio futbolo čempionato diena prasidėjo su milžiniška staigmena. Saudo Arabijos rinktinė 2:1 (0:1) įveikė vienus iš pagrindinių turnyro favoritų – Argentinos futbolininkus.

 Argentina – Saudo Arabija<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina – Saudo Arabija<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina – Saudo Arabija<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina – Saudo Arabija<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina – Saudo Arabija<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina – Saudo Arabija<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina – Saudo Arabija<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina – Saudo Arabija<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 11:31 AM, atnaujinta Nov 22, 2022, 6:31 PM

Saudo Arabijos futbolininkai gindamiesi nuo argentiniečių atakos pažeidė taisykles baudos aikštelėje ir teisėjas jau 9-ąją minutę paskyrė 11 metrų baudinį į Azijos rinktinės vartus. Baudinio atlikimas buvo paskirtas L.Messi ir futbolo legenda nesunkiai pelnė įvartį.

22-ąją minutę L.Messi antrą kartą pasiuntė kamuolį į varžovų vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę ir argentiniečiai liko žaisti su minimalia persvara.

27-ąją minutę Lautaro Martinezas taip pat siunčia kamuolį į vartų tinklą, tačiau ir šis argentinietis neišvengia nuošalės.

35-ąją minutę L.Martinezas dar kartą pasiuntė kamuolį į vartus po nuošalės. Pirmasis kėlinys baigėsi Argentinai pirmaujant 1:0, tačiau Lionelio Scaloni auklėtiniai net 7 kartus pateko į nuošalę.

Saudo Arabija 48-ąją minutę išlygino rezultatą. Firas Al Buraikan atliko puikų perdavimą iš pusės aikštės, o Saleh Al Shehri atliko nepriekaištingą smūgį į dešinį apatinį vartų kampą.

Salemas Al Dawsari 53-ąją minutę atliko įspūdingą smūgį į viršutinį vartų kampą, po kurio Saudo Arabija netikėtai išsiveržė į priekį 2:1.

Likus rungtyniauti 10 minučių iki pagrindinio laiko pabaigos argentiniečiai užspaudė varžovus prie jų vartų, tačiau tiek Saudo Arabijos vartininkas, tiek gynėjai sėkmingai skaitė visus pietų amerikiečių sumanymus ir kamuolio į savo vartus neįsileido.

Teisėjas prie pagrindinio laiko pridėjo 8 minutes, tačiau Saudo Arabijos vartininkas kovodamas dėl kamuolio keliu pataikė savo komandos draugui Yasserui Al Shahrani į veidą. Gynėjui skubiai buvo suteikiama medicininė pagalba.

Argentinos futbolininkai turėjo dar kelias puikias progas pasižymėti, tačiau Saudo Arabijos futbolininkai žaisdami pasiaukojančiai sugebėjo apsiginti ir iškovoti netikėtą pergalę.

Tokia staigmena taip pat nutraukė įspūdingą Argentinos seriją. Iki šių rungtynių argentiniečiai nepralaimėjo 36 rungtynių paeiliui.

Argentina į pasaulio čempionatą atvyko kaip vieni favoritų triumfuoti. Tai gali būti ir paskutinis bandymas šį trofėjų iškovoti vienam geriausių visų laikų futbolininkui Lioneli Messi, kadangi puolėjui jau 35-eri metai.

Saudo Arabija į čempionatą pateko kaip stipriausia komanda Azijoje. Arabai aplenkė tiek japonus, tiek australus.

Rinktinės tarpusavyje yra rungtyniavusios 2 kartus. 1992 metais Konfederacijų taurėje 3:1 pergalę šventė Argentina, o 2012 metais draugiškos rungtynės baigėsi lygiosiomis be įvarčių.

C grupėje taip pat rungtyniauja Lenkija ir Meksika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.