Argentina sukrėsta ir aprauda L. Messi: „Pasaulinis smūgis“, „Dūris į širdį“ ir „Jo kojos dreba, o jo dvasia palaužta“

Argentinos sporto visuomenė sukrėsta. Kovoti dėl pasaulio pirmenybių aukso išvykę Argentinos futbolininkai jau pirmosiose rungtynėse praleido smūgį, kurio žymė liks ilgai.

 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.<br> lrytas.lt koliažas
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.<br> lrytas.lt koliažas
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
 Argentinos žiniasklaidos puslapiai.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Su Argentina istorinę pergalę<br>AFP/Scanpix nuotr.
Su Argentina istorinę pergalę<br>AFP/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 4:20 PM

Argentinos futbolo sirgaliai ir žiniasklaida žemesnės vietos negu pirmoji nepripažįsta. Šiais metais argentiniečiai futbolo rinktinę į pasaulio pirmenybes išlydėjo taip pat linkėdami tik aukso. Juo labiau kad ryškiausia šio amžiaus šalies futbolo žvaigždė 35-erių Lionelis Messi pasaulio pirmenybėse veikiausiai dalyvauja paskutinį kartą.

Tačiau tikėjimas laiminga pabaiga buvo įskeltas jau per pirmąsias rungtynes. Argentiniečiai antradienį praleido skaudų Saudo Arabijos rinktinės kirtį – 1:2.

„Pasaulinis smūgis“, – Lusailo stadione nuaidėjus paskutiniam teisėjo švilpukui, už galvos griebėsi svarbiausio Argentinos sporto leidinio „Ole“ interneto svetainė. Lygiai taip pat, kaip greta išspausdintoje nuotraukoje už galvos griebėsi L.Messi.

„Rinktinė pirmosiose pasaulio pirmenybių rungtynėse Katare pralaimėjo Saudo Arabijai. Argentina pirmavo po L.Messi įmušto baudinio, trys įvarčiai buvo neįskaityti ir viskas apsivertė aukštyn kojomis. Neįtikėtina“, – tuo, ką pamatė, negalėjo patikėti „Ole“.

„Ole“ apžvalgininkas Diego Maciasas labiau krimtosi net ne dėl pralaimėjimo, bet dėl to, kaip jo šalies komanda pralaimėjo: „Bum. Kaip atsitrenkus į sieną. Smūgis, kurio žymė liks ilgai. Rezultatas, iš tikrųjų, nėra svarbiausias. Rinktinė nesugebėjo persitvarkyti, suderinti bendrų veiksmų, spausti varžovų, trūko darnos ginantis. Argentina pralaimėjo daugiau nei rungtynes Saudo Arabijai. Ji rūbinėje pamiršo savo futbolo esmę ir pasaulio pirmenybes pradėjo taip blogai, kad blogiau negalėjo būti“.

„Istorinis pralaimėjimas. Rinktinę apgaubė smėlio audra ir horizontas yra apsiniaukęs“, – metaforą arabiškais motyvais pasitelkė „La Nacion“ leidinys.

„Smūgis pasaulio pirmenybėse. Argentina parodė savo blogiausią veidą ir debiutuodama Katare krito prieš Saudo Arabiją“, – antraštėje rašė „El Dia“ leidinys.

„Argentina įsipainiojo į Saudo Arabijos voratinklį ir patyrė istorinę nesėkmę Katare“, – pirmąsias rungtynes įvertino „Clarin“ leidinys.

„Nuo euforijos iki nevilties ir sudaužytų širdžių. Argentinos rinktinės pradžia 2022 metų pasaulio pirmenybėse buvo tokia, kokios niekas nelaukė ir nesitikėjo“, – per dvi valandas įvykusią transformaciją apibūdino „Clarin“.

„Dūris į širdį. Argentina pralaimėjo Saudo Arabijai ir visus apėmė neviltis“, – ankstyvą antradienio rytą, Argentinos laiku, šalį apėmusią nuotaiką apibūdino „El Ciudadano“ leidinys.

„Neįtikėtina. Netikėta. Nusivylimas. Smūgis į smakrą, kurį sunku ištverti. Taip, Lionelio Scalonio neįveikiamuosius nugalėjo Arabija – komanda, neturinti futbolo išteklių, kuri pakilo į neįtikėtiną lygį kaip komanda“, – „El Ciudadano“ kartu ir pagyrė varžovus, ir nurodė, ko trūko saviškiams.

Argentinos rinktinė, vadovaujant treneriui L.Scaloniui iki pasaulio pirmenybių nebuvo patyrusi nė vieno pralaimėjimo. Vis dėlto „El Ciudadano“ net ir nutrūkus nepralaimėtų rungtynių virtinei, pabandė įžvelgti gerąją pusę: „Anksčiau ar vėliau jis turėjo pralaimėti. Yra geriau, kad tai atsitiko per pasaulio pirmenybių pirmąsias rungtynes“.

„La Nacion“ leidiniui ateitis neatrodo šviesi. „Kas dabar? L.Messi kojos dreba, o jo dvasia palaužta“, – vienoje iš antraščių parašė „La Nacion“.

„Neįtikėtina. Argentina pralaimėjo Saudo Arabijai ir apsunkino savo padėtį“, – pagrindinėje antraštėje gana santūriai reagavo „Cronica“ leidinys. Tačiau šis leidinys, skirtingai nei kiti, pagrindinį straipsnį iliustravo ne liūdinčių Argentinos futbolininkų, bet švenčiančių Saudo Arabijos žaidėjų nuotrauka.

Kas įvyko Lusailo stadione?

L.Messi jau 10-ąją minutę įmušė baudinį ir jo komanda išsiveržė į priekį. 23-iąją minutę L.Messi įmušė dar kartą, bet įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės. 28-ąją minutę „balti-žydri“ vėl džiaugėsi įvarčiu, kurį pelnė Lautaro Martinezas, bet argentiniečius atvėsino teisėjas Slavko Vinčičius, po peržiūros paskelbęs, kad ir šis įvartis neįskaitytas dėl nuošalės.

Pirmojo kėlinio pabaigoje La.Martinezas dar sykį pasiuntė kamuolį į tinklą, bet tąkart ir be peržiūros buvo aišku, kad puolėjas įlindo į nuošalę.

Argentinos sirgalius tikras šokas ištiko iškart po pertraukos. Komandoms grįžus į aikštę, arabams nereikėjo nė dešimties minučių, kad įmuštų dukart ir priremtų tituluotus varžovus prie sienos.

Nors laiko iki rungtynių pabaigos buvo likę daugiau nei pusvalandis, Argentinos rinktinė išsigelbėti nesugebėjo. Argentiniečiai spaudė, kamuolį valdė beveik tris ketvirčius antrojo kėlinio (74 proc.), tačiau net ir tikrų progų sukūrė nedaug. Tuo tarpu Saudo Arabijos futbolininkai nesivaržydami rinko geltonas korteles (teisėjas parodė net šešias korteles), bet tikslą pasiekė ir nugalėjo 2:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.