Lionelis Messi po fiasko prabilo apie situaciją rinktinės rūbinėje – visi „nužudyti“, galvojo apie įvarčius ir lengvą pergalę Po pergalės Saudo Arabija paskelbė nedarbo dieną

Trečiąją pasaulio futbolo čempionato dieną Katare sulaukta išskirtinės sensacijos: vieni iš planetos pirmenybių favoritų Argentinos žaidėjai vedami Lionelio Messi 1:2 nusileido Saudo Arabijos futbolininkams. Vienintelį įvartį argentiniečiams nuo 11 metrų žymos pirmo kėlinio pradžioje pelnė L.Messi, o antrame kėlinyje Saudo Arabijos ekipa per penkias minutes pelnė du įvarčius, po kurių Pietų Amerikos čempionai neatsigavo.

 Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina nusileido Saudo Arabijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina nusileido Saudo Arabijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina nusileido Saudo Arabijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina nusileido Saudo Arabijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina nusileido Saudo Arabijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentina nusileido Saudo Arabijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-11-22 20:34, atnaujinta 2022-11-22 22:07

Iki tol Argentina nebuvo pralaimėjusi 36 mačų iš eilės.

Po istorinės pergalės Saudo Arabijos karalius Salmanas bin Abdulazizas Al Saudas trečiadienį paskelbė visoje šalyje poilsio dieną, skirtą piliečiams švęsti pergalę prieš Argentiną pasaulio čempionate Katare. Apie tai praneša „The Athletic“.

„Labai džiaugiamės rezultatu. Tai buvo išskirtinės mūsų sakalų rungtynės“, – tikino 42 metų Ghassanas Alwanas, Saudo Arabijos būsto ministerijos rinkodaros direktorius. – Mūsų tikėjimas savo žaidėjais buvo aukščiausias“.

„Neįtikėtina, įspūdinga, nuostabi, fantastiška pergalė, – pridūrė šalies sporto ministras Abdulrahmanas Abedas. – Sveikinu visus.

Tai labai daug reiškia kiekvienam Saudo Arabijos gyventojui. Tai suteiks didžiulį postūmį kiekvienai arabų komandai įvairiuose pasaulio čempionatuose“.

 

Prieš rungtynes ​​Saudo Arabijos princas Mohammedas nacionalinei komandai sakė kalbą, kurioje pažymėjo: „Noriu jums pasakyti – būkite atsipalaidavę, žaiskite savo žaidimą ir atlikite tai, ko iš jūsų laukia mūsų valstybė“.

Tačiau nedaugelis tikėjo, kad palinkėjimas virs įspūdinga pergale.

Tuo tarpu po garsaus pralaimėjimo Lionelis Messi kalbėjo apie nesėkmę itin susikrimtęs.

„Žinojome, kaip žaidžia varžovas, bet patys šiek tiek skubėjome. Mes nesijautėme šioje dvikovoje patogiai. Įmušėme labai greitai įvartį, po to turėjome dar nemažai progų įmušti. Tą akimirką manėme, kad tų šansų bus ir dabar, ir daug daugiau.

Bet mes suklydome. Per daug „užsukome“ žaidimą, visi susispietėme viename krašte, nebuvo jokių kamuolio perdavimų iš vienos pusės į kitą.

Tada jau priešininkas pirmavo, o mes pradėjome žaisti netvarkingai, praradome efektyvumą, veikėme aikštėje beviltiškai, buvome susigrūdę centre ir negalėjome įmušti.

Esu nusivylęs rezultatu, bet turime galvoti, kas mūsų laukia ateityje“, – tikino Argentinos puolėjas L.Messi.

Slovėnijos teisėjas Slavko Vincičius šioje dvikovoje atšaukė tris Argentinos įvarčius po VAR peržiūrų.

– Ką galite pasakyti apie VAR peržiūrą?

– Nežinau, tiek daug kalbama apie tą VAR... Taip, yra sunku. Na, sprendimai priimti. Ir jei taip nuspręsta po peržiūrų, tada viskas tvarkoje. Mums nėra pasiteisinimų dėl pralaimėjimo.

– Kokį vaizdą pamatėte Argentinos rinktinės rūbinėje? Ten buvo ir futbolininkų, kurie pirmąkart žaidžia pasaulio čempionate.

– Jie atrodė nužudyti. Tai sunkus smūgis, nesitikėjome tokios čempionato pradžios. Buvome įsitikinę pergale ir tais trimis įskaitiniais taškais. Tai suteikė mums nereikalingos ramybės.

Tačiau šie rinktinės žaidėjai visada išsiskyrė vieningumu ir jėga. Atėjo laikas būti vieningesniems nei bet kada anksčiau.

Turime grįžti prie savo žaidimo ir dirbti, kad nugalėtume Meksiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.