FIFA viršūnių susitikime Katare dalyvavo trys LFF vadovai

Pasaulio futbolo čempionate Katare įvyko FIFA viršūnių susitikimas, kuriame dalyvavo visų narių atstovai.

 M.Bondauskis, E.Stankevičius ir T.Danilevičius.<br> LFF nuotr.
 M.Bondauskis, E.Stankevičius ir T.Danilevičius.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 8:05 AM, atnaujinta Nov 23, 2022, 8:14 AM

Lietuvai susitikime atstovavo LFF prezidentas Tomas Danilevičius, generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius bei pirmasis viceprezidentas Mindaugas Bondauskis.

FIFA vadovai tarė įžanginius žodžius, o vėliau renginio dalyvius pasveikino FIFA prezidentas Gianni Infantino – paaiškėjo, kad 2023-ųjų kovą vyksiančiuose rinkimuose jis bus vienintelis kandidatas, tad bus perrinktas dar vienai kadencijai.

„Esu neįtikėtinai pagerbtas, kad sulaukiau palaikymo iš daugiau nei 200 šalių iš visų žemynų. Tai parodo, kad tikrai esame vieningi. Norime, kad futbolas eitų į priekį, tad su visomis konfederacijomis toliau dirbsime ateinančius ketverius metus ir darysime viską, kad futbolas taptų dar didesnis“, – kalbėjo FIFA vadovas.

Prezidentas atskleidė, jog per metus FIFA pajamos siekė 7,5 milijardo dolerių, o tai – milijardu daugiau, nei buvo planuota. Kadangi planuojamos metų pabaigoje išlaidos sieks apie 6,5 milijardo dolerių, likęs milijardas sugrįš į futbolą.

„Turėsime maždaug milijardą dolerių siekiantį perviršį, kurį iškart galėsime investuoti į futbolą, kad jis ir toliau galėtų sparčiai augti.

Norėčiau pasveikinti jus visus, nes šie rezultatai yra atspindys visų mūsų bendro darbo“, – į susitikimo dalyvius kreipėsi G. Infantino.

Taip pat susitikimo metu klausimų-atsakymo sesijoje sudalyvavo FIFA pasaulinės plėtros vadovas, buvęs žinomas treneris Arsene`as Wengeras bei moterų futbolo atstovė Jill Ellis.

FIFA teisėjų komiteto vadovas, buvęs legendinis teisėjas Pierluigi Colina papasakojo apie tai, kaip technologijos toliau gali būti ir bus integruojamos į žaidimą, siekiant jį padaryti dar labiau elitinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.