Vokiečių spauda liko šokiruota netikėto Japonijos antausio: „Sukrėtimas“, „Gėda Vokietijai“

Vokietijos futbolo rinktinės pralaimėjimas pirmosiose pasaulio pirmenybių rungtynėse Japonijos komandai atgaivino skaudžius vokiečių prisiminimus. Prieš ketverius metus per Rusijoje vykusias pasaulio pirmenybes vokiečiai taip pat pralaimėjo pirmąsias rungtynes, po to lemiamame mače nusileido kitai Tolimųjų Rytų komandai ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Vokietijos portalų antraštės.<br>Stopkadro koliažas.
Vokietijos portalų antraštės.<br>Stopkadro koliažas.
Vokiečiai patyrė nesėkmę prieš Japoniją.<br>Reures/Scanpix nuotr.
Vokiečiai patyrė nesėkmę prieš Japoniją.<br>Reures/Scanpix nuotr.
Vokiečiai patyrė nesėkmę prieš Japoniją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vokiečiai patyrė nesėkmę prieš Japoniją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 6:28 PM

Pasaulio futbolo milžinams Kataro stadionuose nesaldu... Antradienį pirmavo, bet pralaimėjo Argentinos rinktinė, trečiadienį istoriją pakartojo Vokietijos futbolininkai, kurie pirmieji įmušė įvartį per pasaulio pirmenybių rungtynes su Japonijos komanda, tačiau pripažino varžovų pranašumą 1:2.

„DFB vienuolikė pradėjo kaip 2018 metais“, – trečiadienį Rajano stadione nuaidėjus paskutiniam švilpukui, antraštėje priminė įtakingiausias Bavarijos leidinys „Süddeutsche Zeitung“.

2018 metais, per praėjusias pasaulio pirmenybes, vokiečiai pirmąsias rungtynes žaidė su Meksikos rinktine ir pralaimėjo 0:1. Rusijos stadionuose vykęs turnyras Vokietijos futbolo sąjungos (DFB) vienuolikei baigėsi labai liūdnai. Nors antrajame ture vokiečiai įveikė švedus 2:1 ir atgaivino viltis patekti į aštuntfinalį, po to lemiamose rungtynėse nusileido korėjiečiams 0:2 (beje, abu įvarčiai į vokiečių vartus tuomet krito per teisėjo pridėtą laiką).

Šio trečiadienio įvykiai vokiečių apžvalgininkams neįkvėpė jokio optimizmo, kad Katare bus geriau negu Rusijoje. „Iš tiesų, šios rungtynės Vokietijos rinktinei nebuvo neįprastos. Prastai baigiamos atakos, problemos rengiant greitas atakas, asmeninės klaidos ginantis. Tai tęsiasi seniai, bet prieš pasaulio pirmenybes tikėjomės, kad viskas bus geriau. Nebuvo“, – rinktinės žaidimu nusivylė „Süddeutsche Zeitung“.

„Kicker“ sporto leidinys pirmosiose straipsnio eilutėse priminė, kad prieš pat šių metų pasaulio pirmenybes draugiškose rungtynėse vokiečiai tik vargais negalais palaužė Omano rinktinę (1:0). Nors „Kicker“ nesiplėtė ir šio fakto nekomentavo, užuomina apie komandos perspektyvas buvo vienareikšmė.

„Sukrėtimas pasaulio pirmenybėse. Japonija padarė gėdą Vokietijai“, – žodžių į vatą nevyniojo „Sport1“ interneto svetainė. „Kartu. Vokietija pralaimėjo Japonijai, kuri ilgai atrodė visai nepavojinga, bet sukrėtė stipriau žaidusią DFB komandą vėlyvu sugrįžimu“, – pirmosiose straipsnio eilutėse rašė „Sport1“.

„Pirmavo, ilgai žaidė geriau, bet pralaimėjo“, – trumpas išvadas pateikė „Spotschau“ interneto svetainė.

„DFB komanda pirmosiose pasaulio pirmenybių rungtynėse ilgai viską kontroliavo, bet nepasinaudojo progomis. Ir už tai sulaukė atpildo. Likus nedaug laiko iki paskutinio švilpuko, Takuma Asano nulėmė vokiečių pralaimėjimą“, – pagrindinius įvykius aprašė „Frankfurter Allgemeine“ leidinys. Jo antraštė skelbė: „Vokiečių starto klaida pasaulio pirmenybėse“.

„Per daug iššvaistytų progų. Vokietija pralaimėjo atidarymo rungtynes Japonijai“, – antraštėje parašė „Der Spiegel“.

Kai kurie vokiečių leidiniai pasiguodė bent dėl to, kad abu įvarčius į vokiečių vartus įmušė bundeslygos futbolininkai Ricu Doanas iš „Freiburg“ ir Takuma Asano iš „Bochum“.

„Griūtis pasaulio pirmenybių pradžioje. Bundeslygos profesionalai sumušė DFB komandą“, – antraštėje parašė „Hamburger Morgenpost“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.