Rungtynes su Ispanija pasitinkantys vokiečiai: „Esame šūdinoje situacijoje“

2014-ųjų pasaulio futbolo čempionai, prieš ketverius metus Rusijoje krito grupių etape ir turi labai didelių problemų šių metų čempionate Katare.

 K. Havertzas ir J. Brandtas.<br> dpa/Scanpix nuotr.
 K. Havertzas ir J. Brandtas.<br> dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-27 19:26

Vokietijos rinktinė pirmose E grupės rungtynėse 1:2 nusileido Japonijos futbolininkams, o sekmadienį jiems teks susitikti su Ispanija, kuri 7:0 pažemino Kosta Rikos rinktinę.

„Esame šūdinoje situacijoje“, – žodžių į vatą nevyniojo Vokietijos puolėjas Julianas Brandtas.

Vokiečiams sekmadienį bus būtina įveikti ispanus, kad jų likimas būtų jų pačių rankose. Tačiau pozityvo neteikia ir paskutinė akistata prieš ispanus. 2020 metais UEFA tautų lygoje Ispanijos rinktinė varžovus sutriuškino 6:0.

„Nemanau, kad tai svarbu“, – prisimindamas paskutinį pralaimėjimą teigė J.Brandtas.

Ir iš tiesų, per tą laiką daug kas pasikeitė. Pagrindinis skirtumas – dabar prie komandos vairo yra Hansi Flickas.

Tačiau, pradinė optimizmo banga, kurią H.Flickas greitai sukėlė iškart po to, kai trenerio poste pakeitė Joachimą Lową, jau seniai nutrūko.

Vokietija į lemiamą kovą žengia iškovojusi vos dvi pergales per pastarąsias devynerias rungtynes.

Iš tiesų, galima pasakyti, kad vokiečių gerbėjus ir žurnalistus labiau nustebino įspūdingas pirmojo kėlinio pasirodymas prieš Japoniją, o ne žlugimas antroje rungtynių pusėje.

Entuziazmas apie rinktinę blėsta jau kelis mėnesius, o žaidėjai tai žino.

„Suprantu, kodėl tarp daugelio gerbėjų yra tiek negatyvumo. Mus kritikuoja daug žmonių. Mes žinome, kad, skirtingai nei ankstesniuose turnyruose, šiame pasaulio čempionate nėra šimtaprocentinio palaikymo iš Vokietijos“, – atviravo kitas vokiečių puolėjas Kai Havertzas.

Tai gali patvirtinti ir Vokietijos rinktinės rungtynių žiūrimumas. Tik 9 milijonai žmonių susirinko stebėti pirmąsias vokiečių rungtynes. Tai šokiruojantis skaičius, turint omenyje, kad jų rungtynes per pragaištingą 2018 m. čempionatą mažiau žiūrėjo bent 25 milijonai žiūrovų.

„Žinome, kad parama nėra tokia gera, kaip esame įpratę. Tačiau mes raginame visus sekmadienį palaikyti mus“, – prašymą tautiečiams pasiuntė K.Havertzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.