Kitas L. Messi: vokiečių futbolo vunderkindui J. Musialai prognozuojama didinga karjera

Neįkainojamu ir nepakartojamu vadinamam paaugliui Vokietijos futbolininkui Jamalui Musialai jau klijuojama „kito Lionelio Messi“ etiketė.

J. Musiala ir L. Messi.<br>Reuters/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
J. Musiala ir L. Messi.<br>Reuters/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Musiala.<br>Imago/Scanpix nuotr.
J. Musiala.<br>Imago/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Picture alliance/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Picture alliance/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Imago/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 7:18 AM

Devyniolikmetis suvaidino svarbų vaidmenį, kai sekmadienį Vokietijos rinktinės trenerio Hanso Flicko auklėtiniai, kovodami dėl savo ateities pasaulio čempionate, įtemptoje kovoje su Ispanija iškovojo tašką (1:1).

Nors keturiskart pasaulio čempionų pasirodymai turnyre buvo mažų mažiausiai neužtikrinti, individualūs J.Musialos žaidimo epizodai dar kartą pabrėžė, koks įdomus talentas jis yra.

Miuncheno „Bayern“ atakuojantis vidurio gynėjas, kuris didžiąją vaikystės dalį praleido Anglijoje, bet pasirinko žaisti už savo gimtąją šalį, Katare buvo Vokietijos šviesulys.

E grupės apačioje su vienu tašku esanti Vokietija dabar turi ketvirtadienį įveikti Kosta Riką ir tikėtis, kad lyderiai ispanai nugalės Japoniją, kad išvengtų antrojo iš eilės pasitraukimo iš pasaulio čempionato jau pirmajame etape.

Tačiau buvęs Vokietijos kapitonas Lotharas Matthausas sako, kad J.Musiala yra Vokietijos viltis dabar ir ateinančiais metais.

„Jis gali būti ateities L.Messi, jis yra puikus, – „BBC Sport“ sakė 1990 m. pasaulio čempionato nugalėtojas L.Matthausas. – Pastaruosius dvejus metus jį myliu, man patinka jo futbolo stilius ir jo asmenybė. Jam 19 metų, jis daro dalykus, dėl kurių taps aukščiausio lygio futbolininku. Jis puikiai atlieka perdavimus, protingai mąsto ir myli futbolą.“

„J.Musiala gali būti kitas L.Messi, nes kai L.Messi buvo 17–18 metų, pirmą kartą jį sutikau, kai jis žaidė prieš Vengriją – komandą, kuriai tada vadovavau – ir po 40 sekundžių buvo pašalintas iš aikštės.

Jis išėjo į aikštę ir bandė parodyti, kad myli futbolą, jis turi aistrą futbolui. Esu didelis jo gerbėjas nuo tada, kai prieš dvejus metus jis pirmą kartą sužibėjo“, – toliau kalbėjo L.Matthausas.

Įspūdingi J.Musialos rodikliai sekmadienio vakarą buvo tokie: 84 proc. perdavimų tikslumas, 100 proc. skersų perdavimų tikslumas, septynios laimėtos dvikovos, trys svarbūs perdavimai, sukūrę pavojingas situacijas ir rezultatyvus perdavimas vėlyvam Niclaso Fullkrugo išlyginamajam įvarčiui.

J.Musiala jau dabar yra jauniausias įvartį pelnęs Miuncheno „Bayern“ žaidėjęs, antras jauniausias įvartį įmušęs Vokietijos rinktinės žaidėjas ir jauniausias Vokietijos futbolininkas, žaidęs didžiajame turnyre, kai būdamas 17 metų dalyvavo 2020 m. Europos futbolo čempionate.

Dabar jam prognozuojama dar didesnė įtaka pasaulinėje futbolo arenoje.

Buvęs „Tottenham“ treneris Mauricio Pochettino „BBC One“ laidoje sakė: „Man Jamalas Musiala yra vienas talentingiausių jaunų žaidėjų.“

„Kartu su Gavi, Jude'u Bellinghamu, Pedri, jis yra didžiulis talentas. Manau, kad per pasaulio čempionatą jis dar labiau išaugs. Manau, kad Vokietija gali nustebinti“, – pridūrė jis.

Buvęs Vokietijos rinktinės vadovas ir garsus puolėjas Jurgenas Klinsmannas taip pat pritarė šiai nuomonei: „J.Musiala yra išskirtinis Vokietijos žaidėjas. Jis kupinas netikėtumų, nebijo žaisti. Jis yra fantastiškas jaunas žaidėjas, kuris auga „Bayern“ sistemoje. Tai jo pirmasis pasaulio čempionatas ir jis tik dar labiau tobulės.“

Tad kas laukia Štutgarte gimusio jaunuolio, kuris prie „Bayern“ prisijungė 2019 m. būdamas 16 metų po to, kai praėjo „Chelsea“ futbolo akademiją ir žaidė už Angliją jaunimo lygiu?

Jo sutartis su „Bayern“ galioja iki 2026 m., o vokiečių futbolo žurnalistas Archie'is Rhind-Tuttas mano, kad Vokietijos milžinams jis yra neįkainojamas.

„Aš manau, kad tai yra tikra proga jam su trenksmu paskelbti apie savo atvykimą į didžiąją sceną ir parodyti, ar jis gali patraukti komandą, kuriai pastaruoju metu nelabai sekėsi eiti į priekį. Sakyčiau, kad tai yra reali galimybė jam įtvirtinti savo reputaciją“, – apie J.Musialos debiutą pasaulio čempionate kalbėjo jis.

„Vokietijos spaudoje buvo kalbama, kad J.Musiala yra tiesiog neparduodamas ir kad jis yra tiek svarbus „Bayern“ klubui, kad jo neparduotų net už 400 mln. eurų.

Taip yra apie jį kalbama, jis yra šio klubo ateitis. Jo žaidime yra labai daug dalykų, dėl kurių jis toks geras. Net kai varžovai bando jį nubausti, kaip per daugelį metų matėme su L.Messi, jis nepasiduoda. Jis tikrai yra kažkas ypatingo“, – reziumavo A.Rhind-Tuttas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.