Garsusis Vokietijos rinktinės protestas nebuvo vieningas – žaidėjai dėl to ginčijosi drabužinėje, bet galiausiai susitaikė

Pasaulio futbolo čempionate tarp rungtynių su Japonija ir Ispanija Vokietijos komandoje įvyko karštas ginčas drabužinėje. Skelbiama, kad Antonio Rudigeris ir IIkay Gundoganas nesutiko su kitais žaidėjais dėl politinio protesto prieš FIFA.

Vokietijos rinktinės žaidėjai protestavo prieš FIFA draudimus užsidengdami burnas, bet aikštėje juos užčiaupė stebuklingą pergalę iškovoję Japonijos futbolininkai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Vokietijos rinktinės žaidėjai protestavo prieš FIFA draudimus užsidengdami burnas, bet aikštėje juos užčiaupė stebuklingą pergalę iškovoję Japonijos futbolininkai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Vokietija atsitiesė mače su Ispanija.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Vokietija atsitiesė mače su Ispanija.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 7:05 AM, atnaujinta Nov 30, 2022, 7:07 AM

Tačiau vienos rungtynės gali pakeisti viską.

Atmosfera Vokietijos rinktinėje buvo labai prasta po pralaimėjimo Japonijai 1:2, tačiau nuotaiką neabejotinai pagerino rungtynių su Ispanijos (1:1) pabaigoje Niclaso Fuellkrugo išplėštas taškas.

Sport1.de teigimu, santykius rūbinėje prieš pirmąsias rungtynes ​​stipriai paveikė ginčas dėl uždengtos burnos gesto. Ne visi žaidėjai norėjo tai daryti.

Sumišimas dėl „One Love“ vaivorykštinių raiščių, kuriuos turėjo nešioti anglai, olandai ir velsiečiai, palaikydami LGBT bendruomenę, nesibaigė, kai FIFA uždraudė tai daryti.

Priešingai, tai buvo tik pradžia. Protestuodami vokiečių žaidėjai užsidengė burnas komandos nuotraukoje prieš rungtynes, taip atkreipdami dėmesį į FIFA prezidento Gianni Infantino įvestą cenzūrą.

„Daug kalbėjome apie politiką“, – vokiečių portalui sakė vienas trenerio Hansi Flicko pagalbininkų Jonas Hoffmanas.

Šie nuomonių skirtumai turėjo sukelti įtampą komandoje ir išprovokuoti mažų grupių formavimąsi.

Po rungtynių su Ispanija vykusiame susitikime, pasak trenerio asistento Danny Roehlio, „žaidėjai parodė, kad yra vieningi tiek aikštėje, tiek ant atsarginių suolo“, o tai galutinai užbaigė konfliktą.

„Keli mūsų žaidėjai buvo įsiutę dėl FIFA. Žinoma, kai kurie dalykai buvo suplanuoti. „One Love“ raištis buvo uždraustas prieš pat rungtynes, o tai nuvylė ir nuliūdino kelis žaidėjus. Jie norėjo kažką parodyti.

Aptarėme tai kaip komanda ir nusprendėme padaryti šį gestą protestuodami prieš FIFA. Jei ką nors darai, tai visa komanda. Atvirai kalbant, dabar manau, kad politika baigėsi“, – sakė IIkay Gundoganas, kuris kartu su Antonio Rudigeriu nepritarė akcijai už futbolo ribų.

Vienas tų, kurie padėjo sutvarkyti atmosferą komandoje, buvo Niclas Fullkrugas. Jei ne 29-erių Brėmeno „Werder“ futbolininko smūgis, vokiečių šansai išeiti iš grupės nebūtų buvę tokie dideli.

59 – tiek procentų yra tikimybė, kurią portalas theanalyst.com suteikia Vokietijos komandai patekti į pasaulio čempionato atkrintamąsias varžybas.

Ir tai nepaisant to, kad Hansi Flicko vadovaujama komanda po dvejų rungtynių turi tik vieną tašką ir paskutinėse rungtynėse privalo nugalėti Kosta Riką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.