Netikras Kataro rinktinės gerbėjas atskleidė visą tiesą: „Mus treniravo tris mėnesius“

Pasitvirtino gandai, kad pasaulio futbolo čempionatui Katare buvo pasamdyti būriai netikrų aistruolių, kurie palaikė šeimininkų ir kai kurias kitas komandas.

 Kataro rinktinė turėjo nedaug tikrų gerbėjų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kataro rinktinė turėjo nedaug tikrų gerbėjų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kataro rinktinė turėjo nedaug tikrų gerbėjų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kataro rinktinė turėjo nedaug tikrų gerbėjų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kataro rinktinė turėjo nedaug tikrų gerbėjų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kataro rinktinė turėjo nedaug tikrų gerbėjų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 10:38 AM

„Katariečiai išmokė mus džiaugtis. Gavome bilietus į rungtynes, nakvynę, maitinimą, transportą – anonimiškai sakė vienas Kataro rinktinę per pasaulio čempionatą palaikiusių sirgalių.

Pasaulio čempionatas Katare yra pilnas prieštaravimų visais atžvilgiais. Be daugybės organizacinių iššūkių, aukštų kainų, draudimo prekiauti alumi, LGBT, moterų ir kitų religijų atstovų persekiojimo, viena sensacijų yra tai, kad katariečiai moka aistruoliams, kurie palaiko komandas tribūnose.

Tyrimą dėl Kataro gerbėjų atliko švedų „Aftonbladet“.

Paaiškėjo, kad Kataras likus pusei metų iki pasaulio čempionato nupirko „Nejmeh“ klubo sirgalius iš Libano. Būtent šie žmonės turėjo sėdėti tribūnose per šeimininkų rungtynes ​​ir organizuoti palaikymą.

Tiksliai nežinoma, kiek libaniečių buvo nupirkta, tačiau jie užėmė vieną iš sektorių. Žinoma, jie vilkėjo Kataro marškinėlius.

Vienas gerbėjų atskleidė, ką reiškia būti Kataro sirgaliumi pasaulio čempionate.

„Kataras ieškojo kandidatų arabų pasaulio šalyse. Jie subūrė grupę, o paskui mus treniravo tris mėnesius. Jie išmokė mus linksmintis.

Gavome bilietus į rungtynes, nakvynę, maitinimą, transportą. Visi gyvename tame pačiame viešbutyje, o gruodžio 1-ąją jau skrendame atgal į savo šalį“, – sakė jis.

Tai ne vienintelis ginčas, susijęs su gerbėjais Katare.

Prieš pat pasaulio čempionato pradžią internete pasirodė daugybė vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip garsiausių Europos rinktinių marškinėlius vilkintys sirgaliai vaikšto po Kataro miestus.

Gerbėjus su marškinėliais iš Anglijos, Prancūzijos, Portugalijos ir Ispanijos sukėlė nuostabą. Bėda ta, kad jie turėjo mažai ką bendro su minėtų šalių piliečiais.

Buvo daug požymių, kad jie buvo pasamdyti skirtingų šalių piliečiai, kurie turėjo imituoti futbolo šventės atmosferą.

Be to, žiniasklaida atskleidė, kad Kataras iš Nyderlandų nupirko 50 sirgalių, kuriems sumokėjo už skrydžius ir apgyvendinimą.

Už tai buvo tikimasi didesnio aktyvumo socialiniuose tinkluose ir įsitraukimo į čempionatą.

Juokinga, bet olandų gerbėjas Harry Goudsblomas, žinomas dėl pasirodymo stadionuose su dirbtinėmis krūtimis, irgi gavo tokį pasiūlymą.

Katariečiai taip pat viliojo gerbėjus iš kitų šalių, o dalis jų liko ant ledo dėl kilusių įtarimų, todėl Kataras staiga atšaukė viliones.

Nusipirkti sirgaliai Kataro rinktinei nepadėjo. Šalies rinktinė po grupių etapo iškrito iš čempionato ir tapo prasčiausia visų laikų pasaulio čempionato šeimininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.