Laikas tiksi: LFF jau netrukus sulauks svarbaus atsakymo, kuris galimai lems ir A. Pukelio ateitį

Lietuvos futbolo federacija ketvirtadienį surengė dar vieną Vykdomojo komiteto posėdį, kuriame diskutavo dėl federacijos veiklos įstatų pokyčių. LFF bando užbėgti už akių dėl galimo Seimo sprendimo įvesti šiai organizacijai tiesioginį valdymą ir derina su UEFA ir FIFA rekomendacijas dėl planuojamų įstatų keitimo. 

UEFA ir FIFA per 20 dienų pateiks atsakymą LFF, kuris galimai lems ir A. Pukelio ateitį.<br>lrytas.lt koliažas
UEFA ir FIFA per 20 dienų pateiks atsakymą LFF, kuris galimai lems ir A. Pukelio ateitį.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 12:54 PM, atnaujinta Dec 1, 2022, 1:14 PM

Ketvirtadienį LFF prezidentas Tomas Danilevičius pranešė, kad daugiausiai diskusijų kilo dėl nepriekaištingos reputacijos sąvokos, kuri taikoma VK nariams.

„UEFA ir FIFA pateikė siūlymą dėl nepriekaištingos reputacijos sąvokos, kurioje turėtų būti tokie žodžiai: „nebūti pripažintam kaltu dėl nusikalstamos vieklos“.

Priėjome prie išvados, kad UEFA kreipsis į nepriklausomą teisinę kontorą ir paprašys išvados dėl šitos sąvokos, ar ji atitinka Lietuvos įstatymus.

Įstatai šiuo metu ruošiami tiek UEFA, tiek FIFA ekspertų. Reikės viską suderinti su Lietuvos įstatymais, jie turės koreliuoti. Bus pasitelkta teisininkų kontora“, – sakė T.Danilevičius.

Teisininkus, kurie galimai spręs ir Arūno Pukelio likimą LFF, rinks ne federacija, o UEFA ir FIFA. Tiesa, išvada dėl šių įstatų turi būti parengta per 20 dienų, iki gruodžio 21 d., kuomet vyks neeilinė LFF konferencija. 

Jei UEFA ir FIFA siūlymams bus pritarta, tuomet A.Pukelis bus priverstas palikti LFF turimus postus.

Šiuo metu LFF Vykdomajame komitete yra keturi praeityje teisti asmenys, kurių teistumai yra išnykę.

Nauji įstatai galios ir praeityje nusikaltusiesiems. Tiesa, dėl įstatų pakeitimo balsavimu spręs pati LFF, todėl neatmetama, kad liks galioti seni įstatai. Tuomet viską lems Seimo sprendimas.

 

Liepos pabaigoje šalies politikai iškėlė tiesioginio LFF valdymo klausimą, jungtinio Seimo Biudžeto ir finansų komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje, kuriame dalyvavo LFF atstovai.

Seimo narys Laurynas Kasčiūnas tuomet tvirtino, kad politikams prakalbus apie tiesioginį LFF valdymą, jie turi aiškų planą, kaip spręsti suformuotą problemą – LFF uždarumą ir nesąžiningas procedūras, renkant atstovus į Vykdomąjį komitetą.

Rugpjūčio 3-iąją LFF gavo jungtinį FIFA ir UEFA atsakymą, kuriame teigta, jog LFF įstatai, kurie buvo priimti šių metų balandžio 30 d. vykusioje šalies futbolo konferencijoje, atitinka FIFA ir UEFA įstatuose numatytus reikalavimus.

Šie įstatai buvo priimti siekiant juos suderinti su pakeistu Sporto įstatymu.

UEFA ir FIFA tvirtino, kad LFF įstatai iš esmės atitinka nurodytas gaires bei pasiūlė pagalbą federacijai kuriant darbo grupę, kuri svarstytų galimus pokyčius dėl LFF valdymo gerinimo.

Tačiau Seimo nariai išliko griežti – ir toliau kalbėjo apie galimybę įvesti tiesioginį LFF valdymą.

Rugsėjo pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė laikinojo įstatymo „Dėl Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo“ projekto įgyvendinimui. Juo, pasak įstatymo iniciatorių, yra siekiama, kad skaidraus ir demokratiško Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

Keisis LFF VK sudėtis

Pristatytame projekte bus ir daugiau pokyčių.

„Jeigu kalbėti apie LFF konferencijos sudėtį, tai galutinis narių skaičius yra 32 nariai. Yra 10 apskričių, regioninis principas. Taip pat yra profesionalus principas, tai yra profesionalūs futbolo klubai, aštuoni A lygos klubai ir šeši Pirmos lygos klubai. Po kiekvieno sezono pagal sportinį principą užėmę nuo pirmos iki aštuntos vietos užėmę A lygos klubai ir po sezono nuo pirmos iki šeštos užėmę pirmos lygos klubai atstovauja konferencijoje, kaip tiesioginiai nariai“, – ketvirtadienį žurnalistams pristatydamas LFF įstatuose planuojamus pokyčius teigė T. Danilevičius.

Jis tvirtino, kad LFF konferencijos sudėtyje taip pat numatomos aštuonios šakinės asociacijos –Lietuvos moterų futbolo asocijacija, Lietuvos salės ir papludimio futbolo asociacija, Lietuvos studentų futbolo lyga, Masinio futbolo asociacija, Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacija, Lietuvos futbolo žaidėjų asociacija, Lietuvos futbolo techninio vystymosi asociacija ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacija.
„Aštuonios asociacijos ir dešimt apskričių ir keturiolika klubų. Tokia yra konferencijos sudėtis. Tai yra tiesioginiai nariai, kurie atstovaus visą profesionalų, neprofesionalų ir šakinį futbolą“, – sakė LFF vadovas.

Jis taip pat pristatė, kaip atrodys LFF VK sudėtis. VK, pasak T. Danilevičiaus, turėtų sudaryti 16 narių, bus įtrauktos aštuonios apskritys, Lietuvos moterų asociacija, Lietuvos salės ir papludimio futbolo asociacija bei Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacija.

„Tai yra 3 asociacijos, 8 apskritys, taip pat patenka A lyga, Pirma lyga ir A lygos klubas turi vietas VK. Be jų, taip pat yra prezidentas ir nepriklausoma moteris kurie turi taip pat vietas. Tai yra 16 vietų vykdomajame komitete“, – aiškino jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.