Japonijos antausį užsidirbęs ispanų treneris L. Enrique: „Nieko nevyko ir staiga pradėjome panikuoti“

Neįtikėtino scenarijaus vertas įvykis: Japonijos futbolo rinktinė antrąkart E grupėje sugebėjo atsitiesti pralaiminėdama 0:1 ir galiausiai išgyveno mirtininkų E grupėje. Pirmame mače vijęsi vokiečius ir per 7 minutes pelnę du įvarčius, ketvirtadienį tokiu pačiu stiliumi tekančios saulės rinktinė susitvarkė su galingąja Ispanija. Tiesa, nusileisdama 0:1, ji per 3 minutes įmušė du įvarčius ispanams ir laimėjo 2:1.

 Ispanijos futbolo rinktinės treneris Luisas Enirique.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ispanijos futbolo rinktinės treneris Luisas Enirique.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 7:00 AM, atnaujinta Dec 2, 2022, 1:03 PM

Šios dvi pergalės lėmė tai, kad japonai E grupėje užėmė pirmąją vietą, o favorite laikoma Vokietija kraunasi lagaminus namo.

Tai pirmasis kartas istorijoje, kai keturiskart pasaulio čempionai vokiečiai antrąkart iš eilės savo pasirodymą baigia po grupių kovų.

Japonija tapo tik trečiąja nacionaline komanda pasaulio futbolo čempionatų istorijoje, laimėjusi dvi rungtynes, kuriose po pirmojo kėlinio buvo atsiliekančiųjų vaidmenyje. Anksčiau tai du kartus buvo pavykę padaryti tik 1938 metais Brazilijai ir 1970 metais Vokietijai.

Japonijos žaidėji kaip nugalėtojai dvikovoje su ispanais kontroliavo mažiausiai kamuolį per visą čempionatų istoriją – turėdami prie savęs jį tik 17,7 procento laiko jie įsigudrino laimėti.

„Nieko nevyko ir staiga per penkias minutes mes praradome visišką situacijos valdymą, situacijos kontrolę. Net pradėjome panikuoti.

Jei Japonijai būtų reikėję įmušti dar du įvarčius, tai tikrai jie tai padarytų, – po mačo kalbėjo ispanų ekipos treneris Luisas Enrique. – Tai pasaulio čempionatas ir kai yra tokia komanda kaip Japonija, kuri neturi ką prarasti, nutinka taip, kas atsitiko. Mus paprasčiausiai pervažiavo.

Situacijos kontrolę mače atgavome tuomet, kai Japonija, gavusi tai, ko norėjo, nusprendė koncentruotis į gynybą. Stengėmės padaryti viską, ką galime, bet Japonija laimėjo ir grupėje pelnytai užėmė pirmą vietą. O mes...

Aš pykstu, nes norėjau su ekipa užimti pirmąją vietą grupėje. Šios dienos mačas mums turėtų būti įspėjimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.