Po Vokietijos fiasko treneris D. Flickas ieškojo, kuo paguosti žaidėjus: „Mes namo grįžtame su pergale“

Vokietijos rinktinė 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato E grupės paskutiniame trečiąjame ture po permainingos kovos 4:2 įveikė Kosta Rikos futbolininkus, tačiau to neužteko, kad komanda užimtų bent antrąją vietą grupėje. Japonija 2:1 įveikė Ispaniją ir paliko keturiskart pasaulio čempionus trečioje pozicijoje su keturiais taškais, kuri turi tik vieną kelialapį – namo.

Vokietijos rinktinės treneris Hansas Dieteris Flickas.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijos rinktinės treneris Hansas Dieteris Flickas.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijos rinktinės žaidėjai protestavo prieš FIFA draudimus užsidengdami burnas, bet aikštėje juos užčiaupė stebuklingą pergalę iškovoję Japonijos futbolininkai.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijos rinktinės žaidėjai protestavo prieš FIFA draudimus užsidengdami burnas, bet aikštėje juos užčiaupė stebuklingą pergalę iškovoję Japonijos futbolininkai.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijos futbolo rinktinė.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijos futbolo rinktinė.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 7:57 AM, atnaujinta Dec 2, 2022, 1:04 PM

Vokietijai nepavyko peržengti grupių etapo barjero pasaulio futbolo čempionate antrą kartą iš eilės. Ši rinktinė iki tol nuo 1954 metų pateko į atkrintamąsias kovas net šešiolikoje čempionatų. Po pergalės 2014 metų pirmenybėse, vokiečiai 2018-siais Rusijoje buvo apskritai ketvirti su trimis taškais.

Po nuviliančio pasirodymo Vokietijos rinktinės treneris Hansas-Dieteris Flickas apibendrino rungtynes ​​su Kosta Rika (4:2).

„Labai nusivylęs. Turėjome 16 progų įmušti Kosta Rikai. Deja, pirmame kėlinyje nepavyko pasiekti gero rezultato, nors turėjome įmušti tris ar keturis įvarčius. Tai turėjo įtakos visam žaidimui.

Per petrauką persirengimo kambaryje labai supykęs apie tai sakiau komandai. Taip, galiausiai jie įvykdė savo pareigą, laimėjo, bet galėjo pasirodyti geriau.

Iškritimo priežastys ir Ispanijos pralaimėjimas Japonijai? Niekada nežiūriu į kitas komandas. Mūsų išvykimą namo lėmė pasirodymų suma pasaulio čempionate. Ir tai tik mūsų kaltė. Mes žiūrime tik į save.

Esu įsitikinęs, kad turėjome pakankamai progų įmušti įvartį tose pačiose rungtynėse su Ispanija ir nebaigti dvikovos 1:1. Kosta Rikai sparnus užaiginome savo neatidumo ir klaidų dėka.

Koks Vokietijos futbolo rinktinės lygis, jei mes po grupių važiuojame namo? Turime žaidėjų, kurie žaidžia geriausiuose klubuose. Tačiau Vokietijos futbolo ateičiai taip pat svarbu, kad būtų kiek kitoks požiūris į treniruočių procesą.

Kuo Vokietijos futbolas visada išsiskyrė – mes visada galėdavome apsiginti. Tai yra svarbus elementas ir mums reikia vėl sugrąžinti jį jaunimo lygmeniu. Per ateinančius 10 metų labai svarbu imtis tinkamų veiksmų, kad vėl galėtume būti elite“, – kalbėjo H.Flickas.

– Kokios buvo komandos emocijos rūbinėje?, – buvo paklaustas vokiečių treneris.

– Visi nusivylę.

– Ar pykstate labiau dėl keisto ir teisėjų įskaityto Japonijos įvarčio ar rezultato su Kosta Riką?

– Kartoju, man nerūpi kitos komandos. Viskas priklausė nuo mūsų. Reikėjo pasinaudoti visomis galimybėmis – ir viskas būtų kitaip. Bet namo į Vokietija grįžtame su pergale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.