Prakeikęs VAR sistemą E. Cavani negailestingai sudaužė jos monitorių

Penktadienį vakare 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato H grupės paskutinėse rungtynėse Urugvajaus rinktinė 2:0 nugalėjo Ganą, tačiau nepalankus kitų rungtynių rezultatas lėmė, kad urugvajiečiai iškrito iš varžybų ir keliauja namo. Mat Pietų Korėja netikėtai įveikė Portugaliją.

 Edinsonas Cavani.<br> lrytas.lt koliažas
 Edinsonas Cavani.<br> lrytas.lt koliažas
 Edinsonas Cavani.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Edinsonas Cavani.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 3, 2022, 9:45 AM, atnaujinta Dec 3, 2022, 10:15 AM

Ilgą laiką atrodė, kad Urugvajui užteks pergalės dviejų įvarčių skirtumu ir jis grupėje bus antras.

Tačiau Pietų Korėja per teisėjo pridėtą laiką pelnė įvartį, laimėjo 2:1 ir dar žaisdami paskutines minutes urugvajiečiai sužinojo, kad jiems būtinas dar vienas įvartis. Bet jo nebuvo.

Šioje dvikovoje po VAR peržiūrų nebuvo skirti galimai du 11 metrų baudiniai į Ganos vartus.

Po mačo visi iškart prisiminė ir rungtynes su Portugalija, kuriose Jose Maria Gimenezas krito gindamasis nuo Bruno Fernandeso, o kamuolys jam pataikė į ranką.

Tada po VAR peržiūros buvo skirtas 11 metrų baudinys, o viskas vyko per teisėjo pridėtą laiką. Urugvajus tikino, kad pagal taisykles to baudinio neturėjo būti.

11 metrų baudinį realizavo B.Fernanesas ir portugalai išsiveržė į priekį ir laimėjo 2:0. Jei šios rungtynės būtų pasibaigusios rezultatu 1:0, Urugvajus būtų patekęs į atkrintamąsias kovas, o Pietų Korėja važiuotų namo.

Savo požiūrį po mačo į VAR sistemą išreiškė Eidisonas Cavani, kuris išeidamas iš aikštės keikė tą VAR sistemą ir nutarė su ja susidoroti fiziškai: futbolininkas trenkė stovinčiam prie vejos VAR monitoriui, per kurį reikalui esant teisėjas peržiūri ginčytiną situaciją.

Monitorius nukrito ir galimai buvo sugadintas. Prie jo iškart priėjo FIFA delegatai, kurie aptarė situaciją. FIFA teigia, kad Urugvajaus rinktinei bus skirta bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.