Portugalijos žiniasklaida: C. Ronaldo pagrasino palikti rinktinę

Pastaraisiais mėnesiais negandų ir apkalbų kamuojama gyva Portugalijos futbolo legenda Cristiano Ronaldo vėl atsidūrė sensacingų gandų sūkuryje – šį kartą skelbiama, jog po karštų diskusijų su šalies rinktinės treneriu Fernando Santosu bei jam nerodomos „tinkamos pagarbos“, portugalas pagrasino apskritai palikti nacionalinę komandą.

C. Ronaldo ir F. Santosas.<br>lrytas.lt koliažas.
C. Ronaldo ir F. Santosas.<br>lrytas.lt koliažas.
C. Ronaldo.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
C. Ronaldo.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
F. Santosas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
F. Santosas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pepe pelnė antrą portugalų įvartį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pepe pelnė antrą portugalų įvartį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pepe pelnė antrą portugalų įvartį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pepe pelnė antrą portugalų įvartį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 1:20 PM, atnaujinta Dec 8, 2022, 3:27 PM

Piktai sureagavęs į Portugalijos rinktinės trenerio F.Santoso sprendimą jį pakeisti per rungtynes su Pietų Korėja, aštuntfinalio akistatoje su Šveicarijos futbolininkais 37-erių C.Ronaldo patyrė dar vieną fiasko – liko tarp atsarginių žaidėjų ir į aikštę išbėgo tik tada, kai rungtynės praktiškai jau buvo laimėtos.

Portugalai Šveicarijos futbolininkus nušlavė be vargo – laimėjo rungtynes rezutatu 6:1, tačiau portugalų superžvaifždė žaidė tik nuo 74 rungtynių minutės, kai pakeitė jaunąjį komandos draugą Joao Felixą, tačiau savuoju įvarčiu, neskaitant taiklaus smūgio į vartus atsidūrus nuošalėje, triuškinančiose rungtynėse C.Ronaldo pasižymėti nespėjo.

Populiarus Portugalijos naujienų leidinys „Record.pt“ kitą dieną po rungtynių paviešino didžiulio atgarsio šalyje sulaukusią žinią. Portalas atskleidė, kad išgirdęs apie F.Santoso priimtą sprendimą pasodinti jį ant atsarginių žaidėjų suolo, C.Ronaldo supyko ir pagrasino, kad paliks Portugalijos rinktinę dėl jam nerodomos tinkamos pagarbos.

Šaltinių teigimu, pokalbis tarp rinktinės trenerio ir portugalų žvaigždės buvo itin karštas bei emocingas, o įtampa išliko, nepaisant to, kad C.Ronaldo įsiūtis šiaip ne taip buvo numalšintas. Portugalijos futbolo federacija tokią informaciją apskritai neigia.

Kitą dieną po rungtynių su Šveicarija Portugalijos rinktinės treniruotės buvo padalintos į dvi grupes – starto sudėtyje žaidę futbolininkai prakaitavo treniruoklių salėje, o atsarginiai aštuntfinalio žaidėjai sportavo stadione.

Nors C.Ronaldo rungtyniavo viso labo keliolika minučių, jis prisijungė ne prie atsarginių žaidėjų, o pagrindinės sudėties futbolininkų treniruotės.

Katare vykstančio pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalyje Portugalija susirems su morokiečiais, iki šiol pateikusiais didžiausią čempionato staigmeną, kai aštuntfinalyje po pratęsimo ir baudinių serijos iš turnyro eliminavo Ispanijos futbolininkus, o prieš tai grupių etape laimėjo prieš vieną turnyrų favoričių – Belgiją, taip pat nugalėjo Kanados rinktinę bei lygiosiomis sužaidė su kroatais.

Po rungtynių su Šveicarija treneris portugalų treneris F.Santosas buvo paklaustas apie dabartinį C.Ronaldo vaidmenį nacionalinėje komandoje. Tuomet, stengdamasis išlikti taktišku, patyręs 68-erių strategas teigė: „Cristiano išlieka svarbiu rinktinei futbolininku. Jis šiandien pademonstravo, kad yra didis kapitonas. Dėl kitos dvikovos dar pagalvosime.“

„Visi žaidėjai, kurie su manimi yra Katare, gali būti pasirinkti, o jei nepradės mačo nuo pirmų minučių, galbūt žais vėliau. Aš pažįstu Cristiano nuo tada, kai jam buvo 19 metų. Mes niekada asmeninių santykių nepainiojome su trenerio ir žaidėjo ryšiu“, – toliau kalbėjo jis.

„Visada maniau ir manysiu, kad jis yra labai svarbi komandos dalis. Taip pat svarbu atsižvelgti į žaidėjo istoriją, jis yra vienas geriausių pasaulyje“, – pridūrė treneris.

Jau kitą rytą tiek trenerį F.Santosą, tiek Portugalijos futbolo sirgalių požiūrį ir „nedėkingumą“ viešai sukritikavo viena ištikimiausių C.Ronaldo gerbėjų – jo sesuo Elma Aveiro. Broliui primestą atsarginio žaidėjo vaidmenį ji pavadino „pažeminimu“.

„Taip, C.Ronaldo nėra amžinas, taip, C.Ronaldo nežais visą gyvenimą, deja, jis nebeįmuša įvarčių, jis senas, Portugalijai nereikia C.Ronaldo. Viskas, ką jis nuveikė, nebėra svarbu, tai pamiršta. Dabar galime elgtis taip, kaip norime. Gėda taip pažeminti žmogų, kuris davė tiek daug“, – socialiniame tinkle paskelbtoje žinutėje piktinosi ji.

Ketvirtfinalio rungtynės tarp Portugalijos ir Maroko rinktinių įvyks šeštadienį 17 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę