Argentinos ir Nyderlandų mūšis pateko į pasaulio čempionato istoriją: pagerino visų laikų rekordą

Penktadienį vakare futbolo sirgalių akis prikausčiusi Argentinos ir Nyderlandų futbolo rinktinių dvikova nenuvylė – aikštėje vyko įnirtinga kova iki pat pabaigos, o nugalėtoją lėmė įnirtinga baudinių serija, kurioje triumfavo Argentina (baudinių seriją laimėjo 4:3, pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi 2:2).

Argentinos ir Nyderlandų mače netrūko aistrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Argentinos ir Nyderlandų mače netrūko aistrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2022, 9:03 AM, atnaujinta Dec 10, 2022, 10:32 AM

Ketvirtfinalio akistatoje netrūko ne tik įvarčių, bet ir emocijų – dažnos pražangos, grubūs epizodai ir nuolatiniai apsistumdymai vis dažniau vertė rungtynių teisėją Antonio Mateu Lahozą dalinti geltonas korteles.

Rungtynių teisėjas jų akistatoje pridalino tiek daug, kad tai tapo į pasaulio futbolo čempionato istoriją patekusiu maču. Argentinos ir Nyderlandų dvikovoje iš viso buvo parodyta net 17 geltonų kortelių.

Tai visų laikų pasaulio čempionato rekordas. Iki tol daugiausia geltonų kortelių buvo parodyta 2006 metais Vokietijoje vykusių rungtynių tarp Portugalijos ir Nyderlandų metu. Tąsyk buvo parodyta 16 geltonų ir 4 raudonos kortelės, o dvikova buvo praminta „Niurnbergo mūšiu“.

2010-ųjų pasaulio futbolo čempionato finalo akistata tarp Ispanijos ir Nyderlandų taip pat neapsiėjo be aistrų – joje buvo parodyta 14 geltonų kortelių.

Į pasaulio čempionato pusfinalį žengusi Argentina jame susikaus su Kroatijos futbolininkais, kurie kiek anksčiau penktadienį taip pat po baudinių serijos eliminavo Braziliją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.