Argentinos spauda: apetitą visiškai patenkins tik trečiasis pasaulio čempionų titulas

Argentina vėl džiūgauja – šios šalies futbolo rinktinė antradienį pasaulio pirmenybių pusfinalio rungtynėse įveikė Kroatijos komandą ir šeštą kartą pateko į finalą.

Argentinos spauda: apetitą visiškai patenkins tik trečiasis pasaulio čempionų titulas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Argentinos spauda: apetitą visiškai patenkins tik trečiasis pasaulio čempionų titulas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Argentinos spauda: apetitą visiškai patenkins tik trečiasis pasaulio čempionų titulas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Argentinos spauda: apetitą visiškai patenkins tik trečiasis pasaulio čempionų titulas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Argentinos spauda: apetitą visiškai patenkins tik trečiasis pasaulio čempionų titulas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Argentinos spauda: apetitą visiškai patenkins tik trečiasis pasaulio čempionų titulas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 12:33 PM

Tačiau apetitas po kiekvienos pergalės tik didėja ir Argentinos žiniasklaida jau laukia svarbiausio mūšio, kuriame tikimasi iškovoti trečiąjį titulą.

Argentinos rinktinė – ne vien Lionelis Messi, ir ne vien tie vienuolika vyrų, kurie vilkėdami baltus-žydrus marškinėlius kovoja dėl pergalių futbolo stadionuose.

Argentinos rinktinė – visi 45 milijonai šalies gyventojų. Toks buvo Argentinos žiniasklaidos leitmotyvas prieš antradienį Lusaile vykusias pasaulio futbolo pirmenybių pusfinalio rungtynes.

Tačiau eiti į aikštę ir nepasiduoti Kroatijos komandos spaudimui reikėjo tik vienuolikai vyrų. Ši vienuolikė antradienio popietę, Argentinos laiku, 45 milijonų nenuvylė. „Balti-žydri“ pasiekė triuškinamą pergalę 3:0, žengė į finalą ir sukėlė dar vieną euforijos pliūpsnį Buenos Airių ir kitų Argentinos dienraščių puslapiuose.

„Rinktinė išbraukė Kroatiją mirtinu 3:0. Lionelis Messi vėl degino ir įmušė įvartį, po kurio sekė du Juliano Alvarezo įvarčiai. 10-ais numeris sakė „Ole“, kad finalas sekmadienį bus jo paskutinės rungtynės pasaulio pirmenybėse“, – viršelyje pranešė didžiausias Argentinos sporto dienraštis „Ole“.

„Į finalą po stebuklingo triumfo“, – pirmajame puslapyje parašė „La Nacion“ dienraštis. „Svajoti apie didžiausią“, – iškart po pusfinalio pergalės regzti finalo planus pradėjo „El Dia“.

„Epiška“, – nedaugžodžiavo pirmajame puslapyje įvarčius įmušusių Lionelio Messio ir Juliano Alvarezo nuotraukas išspausdinęs „Hoy“ dienraštis.

Ar kas nors dar prisimena, kaip prasidėjo pasaulio pirmenybės? Prieš tris savaites, lapkričio 22-ąją, visa Argentina, ir ne vien Argentina, buvo sukrėsta, kai „balti-žydri“ pirmosiose rungtynėse sensacingai pralaimėjo Saudo Arabijos futbolininkams.

Tačiau po to Argentinos rinktinė klaidų nebedarė. Ji nugalėjo Meksiką, Lenkiją, Australiją, per baudinių seriją išvengė Nyderlandų smūgio ir galiausiai, po pergalės prieš Kroatiją, iškovojo teisę žaisti svarbiausias ketverių metų ciklo rungtynes.

„Negalima sustoti. Argentina žaidė tobulai ir, 3:0 sutriuškinusi Kroatiją, pateko į Katare vykstančių pasaulio pirmenybių finalą. „Balti-žydri“ pranoko iki tol narsiai kovojusius varžovus ir praktiškai pašalino juos iš aikštės. Viską daužęs Lio Messi pirmajame kėlinyje įmušė baudinį, po to Julianas Alvarezas įmušė dukart, suteikdamas džiaugsmą Argentinos žmonėms, kurie labai jaudinosi dėl Scalonio vyrų.

Per turnyrą nuo žemiausio iki aukščiausio taško pakilusi rinktinė sekmadienį kovos dėl trečiosios pasaulio taurės su Prancūzijos ir Maroko rungtynių laimėtojais“, – ilgoje viršelio paantraštėje antradienio įvykių ataskaitą pateikė „El Hincha“ sporto dienraštis.

„Kartu su Lioneliu, sakoma dainoje. Kartu su Julianu. Kartu su Enzo. Kartu su Nahueliu. Kartu su visais. Argentina nugalėjo Kroatiją ir dar kartą žais finale. Vėl svajojame apie trečiąjį titulą, vėl su Lioneliu Messiu. Vėl jaudinantis Alvarezo pasirodymas ir jo įvarčiai. Vėl vidurio saugai, kurie yra lyg grobuonys. Reikėtų paminėti kiekvieną, kuris tą Kataro vakarą, Argentinos popietę, parodė, kad yra svarbi komandos dalis. Šis 3:0 liks visose širdyse, visuose apsikabinimuose, visose džiaugsmo ašarose“, – rašė „Ole“

Vienuolika „baltų-žydrų“ į aikštę perkelia trenerio Lionelio Scalonio sumanymus. Argentinos futbolo apžvalgininkai, prieš tris savaites paleidę vieną kitą kritikos strėlytę į 44 metų strategą, dabar vieningai sutaria, kad L.Scaloni sukūrė kone nepriekaištingą planą.

„Su Maradonos lygiu žaidžiančiu Messiu, sužavėjusio dėl atliko milžiniško darbo ir puikiai įmušto baudinio bei padėjusio Julianui Alvarezui kurti istoriją. Su dviem žvėriškais įžaidėjais ir dviem aikštę valdžiusiais gynėjais. Visi stūmė, visi draskė, ragino vieni kitus. „Balti-žydri“ buvo tvirta ir darni mašina, pašalinusi iš aikštės pasaulio vicečempionus.

Scaloni ir jo štabas puikiai žinojo, kad pergalės raktas buvo aikštės viduryje. Kroatai perdavinėja kamuolį tiksliai ir plačiai, pradedant dešiniuoju kraštiniu Luka Modričiumi, kurį po rungtynių visi sirgaliai sveikino plojimais, ir baigiant darbščiaisiais Mateo Kovačičiumi bei Marcelo Brozovičiumi. Reikėjo neleisti jiems diktuoti žaidimo ritmo. Ir nors rinktinė nesiekė žūtbūt perimti kamuolį, tvirtai stovėjo savo pusėje ir palaužė varžovus neįveikiama gynyba. Neįtikėtinas Enzo Fernandezas, nuostabūs Nicolasas Otamendi ir Cuti Romero“, – pergalės priežastis ir pagrindinius veikėjus vardino „El Hincha“.

„Dominavę ir gerai žaidę Scalonio vyrai aikštėje paliko visas jėgas ir pateko į finalą. Jie tai padarė nuo kelio nustūmę Kroatiją, kurią įkvėpė pergalė prieš Braziliją. Tačiau Lusailo stadione buvo tik viena komanda – Argentina, kuri pasiaukojimu, žaidimu, sumanumu ir didžiule širdimi toliau jaudina visą šalį. Svajonė trečią kartą tapti pasaulio čempionais yra kaip niekada arti“, – tęsė „El Hincha“.

Argentiniečiai į pasaulio pirmenybių finalą pateko šeštąjį kartą. Laimėti lemiamas rungtynes 1978 metais pavyko Mario Kempeso kartai, 1986 metais – Diego Maradonai ir jo bendražygiams.

Kiti trys finalai nebuvo sėkmingi. 1930, 1990 ir 2014 metais argentiniečiai po paskutiniųjų rungtynių braukė nusivylimo ašaras. 1990-aisiais žlugo D.Maradonos svajonė antrą kartą tapti pasaulio čempionu, 2014-aisiais pirmuoju bandymu nepasinaudojo L.Messi. Abu praėjusius kartus argentiniečiams finale neįveikiamas kliūtis pastatė Vokietijos futbolininkai.

Sekmadienį Katare finalo varžovai bus kiti. Tačiau argentiniečių viltys bus tokios pačios didelės, kaip tais metais, kai laimėti nepavyko.

„Jokių kančių. Su futbolu, kurį ši komanda suteikia. Kaip sakė kroatų treneris, aikštėje paliekant odą. Jie sumušė tuos, kurie prieš tai sumušė Braziliją. Kiekvienas iš šių žaidėjų jau tapo Argentinos futbolo istorija, nesvarbu, kaip baigsis paskutinės rungtynės. Nes šis perdavimo, žaidimo, taktikos ir vaidmenų pasiskirstymo derinys yra jaudinantis. Trečiojo titulo viltis neskamba neįmanomai“, – rašė finalo nekantriai laukiantis „Ole“.

„Vienas žingsnis iki šlovės“, – ko trūksta Argentinai iki visiškos laimės, trečiadienį viršelyje parašė „El Esquiu“ dienraštis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.