T. Danilevičius sureagavo į A. Pukelio pasitraukimą ir prakalbo apie miglotą Ž. Buzo ateitį

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius sureagavo į Arūno Pukelio pasitraukimą iš Vykdomojo komiteto.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius ir A. Pukelis.<br>lrytas.lt koliažas
Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius ir A. Pukelis.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 10:29 PM

Galiausiai penktadienį A.Pukelis pasitraukė iš Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) prezidento posto, tuo pačiu palikdamas ir Vykdomąjį komitetą.

Į tokį buvusio kolegos žingsnį penktadienį LRT laidoje „Dienos tema“ sureagavo Nemiros Pumprickaitės kalbintas T.Danilevičius.

„Manau, kad Vykdomasis komitetas priėmė sprendimą konferencijoje balsuoti dėl įstatų projekto, ir viena iš dalių užkirto kai kuriems nariams tęsti kadenciją. Manau, kad tai įvertinęs Arūnas priėmė sprendimą išeiti iš Vykdomojo komiteto.“

Tiesa, Vykdomajame komitete liko dar vienas liūdnai pagarsėjęs narys – Žydrūnas Buzas.

„Žydrūnas yra suaugęs žmogus ir gali priiminėti savo sprendimus. Manau, kad konferencija tikrai priims šitą įstatų projektą ir jis įsigalios nuo kitų metų. Nežinau ar Žydrūnas nuspręs išeiti anksčiau, ar vėliau“, – Ž.Buzo situaciją federacijoje aiškino LFF vadovas.

Kiek anksčiau T.Danilevičius kritikavo politikų kišimąsi į federacijos veiklą. LFF vadovas teigia, kad šie situaciją galėjo spręsti kitokiu būdu.

„Kritikavau ir kritikuosiu politikų kišimąsi į vienintelę sporto šaką. Visą laiką sakiau, kad galima buvo sutvarkyti šituos klausimus per Sporto įstatymą, kur galiotų visiems vienodi reputaciniai klausimai. Dabar aš tikiuosi, kad politikai šitas normas įtrauks ir į Sporto įstatymą“, – politikų veiksmus komentavo T.Danilevičius.

Liepos pabaigoje šalies politikai iškėlė tiesioginio LFF valdymo klausimą, jungtinio Seimo Biudžeto ir finansų komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje, kuriame dalyvavo LFF atstovai.

Seimo narys Laurynas Kasčiūnas tuomet tvirtino, kad politikams prakalbus apie tiesioginį LFF valdymą, jie turi aiškų planą, kaip spręsti suformuotą problemą – LFF uždarumą ir nesąžiningas procedūras, renkant atstovus į Vykdomąjį komitetą.

Rugpjūčio 3-iąją LFF gavo jungtinį FIFA ir UEFA atsakymą, kuriame teigta, jog LFF įstatai, kurie buvo priimti šių metų balandžio 30 d. vykusioje šalies futbolo konferencijoje, atitinka FIFA ir UEFA įstatuose numatytus reikalavimus. Šie įstatai buvo priimti siekiant juos suderinti su pakeistu Sporto įstatymu.

UEFA ir FIFA tvirtino, kad LFF įstatai iš esmės atitinka nurodytas gaires bei pasiūlė pagalbą federacijai kuriant darbo grupę, kuri svarstytų galimus pokyčius dėl LFF valdymo gerinimo. Tačiau Seimo nariai išliko griežti – ir toliau kalbėjo apie galimybę įvesti tiesioginį LFF valdymą.

Rugsėjo pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė laikinojo įstatymo „Dėl Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo“ projekto įgyvendinimui. Juo, pasak įstatymo iniciatorių, yra siekiama, kad skaidraus ir demokratiško Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

Vis dėlto LFF patys nusprendė keisti įstatus, taip išvengdami Seimo manevrų. Nauji įstatai, kurie nebeleistų A.Pukeliui teisiškai būti VK nariu, bus priimti gruodžio 21-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.