Tapo aišku, kam nepadorų gestą atsiimant „Auksinę pirštinę“ rodė Argentinos vartininkas E. Martinezas

Tapo aišku, kodėl per pasaulio futbolo čempionato apdovanojimų ceremoniją Argentinos rinktinės vartininkas Emilianas Martinezas pasižymėjo nepadoriu gestu gavus „Auksinę pirštinę“, skirtą geriausiam turnyro vartininkui. Įteikus prestižinį prizą, E.Martinezas eidamas podiumu jį prispaudė ties savo genatalijomis – visi spėliojo, ką argentinietis norėjo tuo pasakyti, tačiau ši scena atrodė kaip prasto nepadoraus kino filmo vaizdelis. Arba chamiškas chuliganiškas išsišokimas.

Emiliano Martinezas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Emiliano Martinezas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Emiliano Martinezas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Emiliano Martinezas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Emiliano Martinezas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Emiliano Martinezas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Messi, E. Martinezas ir K. Mbappe.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Messi, E. Martinezas ir K. Mbappe.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 6:31 PM, atnaujinta Dec 21, 2022, 8:19 AM

Jau grįždamas su prizu ir pasaulio čempiono titulu namo E.Martinezas Argentinos žiniasklaida prasitarė, kad taip elgėsi dėl to, nes atsiimant „Auksinę pirštinę“ jam nepagarbiai švilpė Prancūzijos rinktinės sirgaliai. Būtent jiems buvo skirtas tas gestas.

„Padariau tai, nes prancūzai mane nušvilpinėjo, kai man buvo įteikiamas geriausio vartininko prizas. Tai buvo gestas jiems, kad jie žinotų, kas jie tokie. Ir ką galvoju apie juos. Aš esu išdidus, – sakė E.Martinezas. – Nors ten ir kažkiek švilpė man, bet buvo tūkstančiai, kurie man plojo. Šį titulą skiriu savo šeimai.

Esu kilęs iš labai kuklios aplinkos. Visą savo gyvenimą svajojau apie tokią akimirką, svajojau, kad būsiu čempionu.

Tam aš ir išvykau labai jaunas į Angliją, kad tapčiau tuo, kas dabar esu. Noriu geriausio vartininko apdovanojimą ir pasaulio čempiono titulą skirti savo šeimai“.

Emiliano Martinezas buvo vienas iš Argentinos komandos herojų pasaulio čempionate Katare, kur argentiniečiai po 11 metrų baudinių serijos finale iškovojo titulą prieš Prancūziją. Pagrindinis laikas baigėsi 2:2, po pratęsimo ekipos išsiskyrė 3:3, o po dviejų atremtų 11 metrų baudinių Argentina triumfavo 4:2.

Iki šiol nedaug kam žinomas 30-metis Birmingamo „Aston Villa“ vartininkas paskutinę finalo pratęsimo minutę išgelbėjo komandą akistatoje vienas prieš vieną su prancūzų puolėju Randaliu Kolo Muani.

Emiliano Martinezas jau buvo baudinių serijos herojus ketvirtfinalio dvikovoje su Nyderlandais (4:2 po baudinių, 2:2 po pratęsimo).

Tai buvo ne pirmas E.Martinezo skandalas pasaulio čempionate Katare.

Jis keistai pasirodė ir rungtynėse su Nyderlandais.

Pasibaigus baudinių serijai argentiniečiai nesportiškai džiaugėsi pergale olandų akivaizdoje. Iš nugalėtojų pusės netrūko provokuojančių gestų, o aikštėje kilo nemenkas susirėmimas.

„Aš tave iškrušau du kartus, tylėk, sušiktas asile“ – Emiliano Martinezas tariamai šaukė Nyderlandų treneriui Luisui van Gaalui.

E.Martinezas Argentinos rinktinėje debiutavo tik praėjusių metų birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu