Graudus atsisveikinimas: Pele dukra pasidalijo širdį veriančia paskutine futbolo karaliaus nuotrauka

Brazilijos futbolo legendos Pele duktė Kely Nascimento Pele pasidalijo jaudinančia paskutine savo tėvo ir visos šeimos nuotrauka prieš jo mirtį. Futbolo karaliumi tituluojamas brazilas mirė ketvirtadienį vakare.

Brazilijos futbolo legendos Pele duktė Kely Nascimento pasidalino savo šeimos nuotraukomis.<br>„Instagram“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
Brazilijos futbolo legendos Pele duktė Kely Nascimento pasidalino savo šeimos nuotraukomis.<br>„Instagram“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
Ketvirtadienio naktį K.Nascimento savo „Instagram“ paskyroje paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kaip visa šeima laiko savo rankas uždėję ant Pele rankos.<br>„Instagram“ nuotr.
Ketvirtadienio naktį K.Nascimento savo „Instagram“ paskyroje paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kaip visa šeima laiko savo rankas uždėję ant Pele rankos.<br>„Instagram“ nuotr.
K.Nasicmento paskelbė nuotrauką iš ligoninės su seserimi Flavia ir Pele anūkais Octavio Felinto Neto ir Gabrieliu Arantesu.<br>„Instagram“ nuotr.
K.Nasicmento paskelbė nuotrauką iš ligoninės su seserimi Flavia ir Pele anūkais Octavio Felinto Neto ir Gabrieliu Arantesu.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 30, 2022, 3:45 PM, atnaujinta Dec 30, 2022, 9:22 PM

Pele buvo gydomas nuo storosios žarnos auglio, tačiau pastarosiomis dienomis jo organizmas nustojo reaguoti į gydymą.

Ketvirtadienio naktį K.Nascimento savo „Instagram“ paskyroje paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kaip visa šeima laiko savo rankas uždėję ant Pele rankos jam gulint ligoninės lovoje.

Jis buvo hospitalizuotas Alberto Einšteino izraelitų ligoninėje San Paule, į kurią buvo paguldytas lapkričio pabaigoje.

Sugniuždyta K.Nasicmento papasakojo apie savo skausmą netekus tėčio. „Viskas, kas mes esame, yra tavo dėka. Mes tave be galo mylime. Ilsėkis ramybėje“, – rašė ji.

Kely, kuri prieš Kalėdas buvo paskelbusi, kad Pele šeimos nariai šventinį laikotarpį praleis su juo ligoninėje, prie nuotraukos aprašo taip pat pridėjo tris paveikslėlius, vaizduojančius sudužusią širdį.

Ketvirtadienį ji taip pat pasidalijo emocingu įrašu, kuriame teigė, kad jos šeima išgyvena „liūdesį ir neviltį“.

K.Nasicmento anksčiau paskelbė nuotrauką iš ligoninės su seserimi Flavia ir Pele anūkais Octavio Felinto Neto ir Gabrieliu Arantesu.

„Šias akimirkas sunku paaiškinti. Kartais būna daug liūdesio ir nevilties, kartais juokiamės ir kalbamės apie smagius prisiminimus. Ir labiausiai iš viso to išmokstame, kad turime ieškoti vieni kitų ir tvirtai laikytis...“ – rašė Kely.

Kūčių dieną K.Nascimento negailėjo pagyrų ligoninės darbuotojams, kurie „darė viską, ką gali“.

„Džiugu matyti, kaip mūsų tėtį gydo šie slaugos specialistai, itin kompetentingi ir be galo rūpestingi. Nė akimirkai nepamirštame, kad turime šią privilegiją. Net ir liūdėdami galime būti tik dėkingi“, – tuomet sakė ji.

Futbolo karaliumi vadintas Pele su Brazilijos rinktine 1958–1970 m. laimėjo tris pasaulio futbolo čempionatus – tai vienintelis futbolo istorijoje žaidėjas, kuriam pavyko tai pasiekti.

Jo neįtikėtinas 1279 įvarčių skaičius per 1363 rungtynes, į kurias įskaičiuotos ir draugiškos rungtynės, yra pripažintas Gineso pasaulio rekordu.

Per 92 rungtynes nacionalinėje rinktinėje jis įmušė 77 įvarčius – šį rekordą neseniai vykusiame pasaulio futbolo čempionate pagerino Neymaras.

Pele įsiveržė į aukščiausio lygio futbolo sceną būdamas labai jaunas.

„Santos“ komandoje jis debiutavo būdamas vos 15 metų, o būdamas 16 metų pelnė pirmąjį įvartį Brazilijos rinktinėje.

Būdamas vos 17 metų, 1958 m. jis laimėjo pasaulio futbolo čempionatą, o vėliau 1962 ir 1970 m. – tai pakartojo.

Pietų Amerikos superžvaigždė per 18 metų „Santos“ klubo gretose per 659 mačus įmušė 643 įvarčius.

Jis taip pat žaidė Niujorko „Cosmos“ komandoje ir išėjo į pensiją 1977 m. parodomosiose „Cosmos“ ir „Santos“ rungtynėse.

1992 m., pasibaigus žaidėjo karjerai, jis buvo paskirtas JT ekologijos ir aplinkosaugos ambasadoriumi.

Po trejų metų tuometinis Brazilijos prezidentas Fernando Henrique Cardoso jį paskyrė nepaprastuoju Brazilijos sporto ministru.

Apie jį buvo sukurtas populiarus „Netflix“ serialas, kuriame vaizduojamas jo gyvenimas nuo skurdžios vaikystės iki 1970 m. triskart pasaulio futbolo čempiono.

Su Pele ligoninėje atsisveikino jo artimiausi šeimos nariai – trečioji žmona Marcia Aoki ir šeši jo vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.