C. Ronaldo išskrido į Saudo Arabiją: pirmąsias rungtynes gali žaisti jau šią savaitę

Cristiano Ronaldo po rekordinės 200 mln. eurų sutarties pasirašymo su Saudo Arabijos klubu „Al Nassr“ gali debiutuoti jau šią savaitę – portugalas pirmadienį išskrido į Saudo Arabiją, kur atliks medicininę apžiūrą.

C. Ronaldo išskrido į Saudo Arabiją.<br>Reuters/Scanpix/“Instagram“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
C. Ronaldo išskrido į Saudo Arabiją.<br>Reuters/Scanpix/“Instagram“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
C. Ronaldo išskrido į Saudo Arabiją.<br>Stop kadras.
C. Ronaldo išskrido į Saudo Arabiją.<br>Stop kadras.
C. Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C. Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Al Nassr“ fanai perka naująją C.Ronaldo atributiką.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Al Nassr“ fanai perka naująją C.Ronaldo atributiką.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo sukirto rankomis su Saudo Arabijos klubu.<br>Instagram nuotr.
C.Ronaldo sukirto rankomis su Saudo Arabijos klubu.<br>Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 4:08 PM, atnaujinta Jan 2, 2023, 4:34 PM

Ketvirtadienį Rudi Garcia'os auklėtiniai Saudo Arabijos Pro lygos rungtynėse namuose susitiks su „Al Ta'ee“ komanda ir norėtų, kad portugalų superžvaigždė sužaistų keletą svarbių minučių prieš kitą šeštadienį vyksiantį turnyrinės lentelės viršūnės mūšį su „Al Shabab“.

Komandos vadovo noras gali būti patenkintas, nes, kaip pranešama, C.Ronaldo antradienį, praėjus vos dienai po išvykimo į Saudo Arabiją, turi praeiti medicininę apžiūrą klube.

Pirmadienį apie savo išvykimą pranešė ir pats C.Ronaldo – socialiniame tinkle „Instagram“ futbolininkas pasidalino vaizdo įrašu iš privataus lėktuvo, kuriame sako: „Sveiki visi, netrukus pasimatysime“. Vaizdo įraše baltomis raidėmis taip pat pažymėta „Al Nassr“ komandos paskyra.

Pasak ispanų sporto laikraščio „Marca“, C.Ronaldo nusileis Saudo Arabijos sostinėje Rijade pirmadienio vakarą, o kitą dieną bus oficialiai pristatytas kaip „Al Nassr“ žaidėjas, jei praeis visus medicininius testus.

30 tūkst. vietų „Al Nassr“ stadionas „Mrsool Park“ yra pasirengęs antradienį pristatyti naująjį klubo žaidėją pilnutėlei aistruolių miniai.

Pasak Saudo Arabijos laikraščio „Arriyadiyah“, komanda yra pasiruošusi „surengti tokį pat vakarėlį“, koks buvo 2009 m., kai C.Ronaldo buvo pristatytas Madrido „Real“ klube.

Manoma, kad veteranas apsistos prabangiame sostinės viešbutyje, kol ieškos nuolatinės gyvenamosios vietos Rijade.

37-erių metų futbolininkas pasirašė sutartį su Saudo Arabijos milžinais praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po aštraus išėjimo iš „Manchester United“, kuris įvyko po sprogstamo interviu Piersui Morganui, kuriame jis kritikavo klubą ir buvusios komandos trenerį Eriką ten Hagą.

Nors dėl C.Ronaldo debiuto klubo gretose dar nesusitarta, portugalų žvaigždė turėtų būti pasirengęs ketvirtadienį vyksiančioms „Al Nassr“ Saudo Arabijos profesionalų lygos rungtynėms su „Al Ta'ee“.

Kadangi „Al Nassr“ iki kitų rungtynių turi laukti dvi savaites, Saudo Arabijos klubas neabejotinai norės, kad C.Ronaldo pasirodytų jau ketvirtadienį, o ne po dviejų savaičių, kad galėtų parodyti naująją superžvaigždę savo gerbėjams.

Jei C.Ronaldo praleis mačą su „Al Ta'ee“, jis greičiausiai debiutuos namuose sausio 21 d. prieš „Ettifaq“.

Tik laiko klausimas, kada penkiskart „Auksinio kamuolio“ laimėtojas sužais pirmąsias rungtynes ne Europos lygoje, kurioje per savo šlovingą karjerą jis jau yra žaidęs Lisabonos „Sporting“, „Manchester United“, Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“ komandose.

Naujųjų metų išvakarėse susijaudinę „Al Nassr“ sirgaliai skandavo C.Ronaldo vardą ir tribūnose rėkė jo firminį šventimo šūkį „Siiiu!“, kai stebėjo savo komandos pergalę 1:0 prieš „Al Khaleej“.

Sirgaliai atitinkamai laukė iki septintosios rungtynių minutės, kol pradėjo skanduoti 37-erių metų futbolininko vardą, kas simbolizuoja C.Ronaldo marškinėlių numerį, kurį jis ir toliau dėvės Saudo Arabijoje.

Beje, socialiniuose tinkluose bei arabų žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad iki šiol 7 numerį nešiojęs „Al Nassr“ saugas iš Uzbekistano Jaloliddinas Masharipovas nenorėjo atiduodi savo numerio C.Ronaldo, todėl klubas nutraukė su juo sustartį.

Tačiau paaiškėjo, kad tai buvo netiesa – „The Sporting News“ duomenimis, J.Masharipovas liko ekipoje ir pakeitė savo numerį į 77.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas