Irane paleisti futbolininkai, suimti per vakarėlį, kuriame dalyvavo ir vyrai, ir moterys

Irano valdžios institucijos paleido kelis futbolininkus, kurie buvo suimti už dalyvavimą netoli Teherano vykusiame vakarėlyje, kuriame linksminosi tiek vyrai, tiek moterys, pranešė vietos žiniasklaida.

 Irano policija<br> AP/Scanpix nuotr.
 Irano policija<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 7:06 PM

Žiniasklaida sekmadienį pranešė, kad nenustatytos tapatybės futbolininkai buvo sulaikyti vakarėlyje, kuriame jie buvo „neįprastos būsenos dėl alkoholio vartojimo“.

„Visi futbolininkai, dalyvavę gimtadienio vakarėlyje Damavando mieste, buvo paleisti“, – vėlai sekmadienį pranešė su valstybine televizija susijusi naujienų agentūra „Young Journalists Club“, cituodama neįvardytą šaltinį.

Naujienų agentūra „Fars“ pranešė, kad valdžios institucijos pradėjo procedūrą dėl keturių futbolininkų, iš kurių du, jos teigimu, žaidžia „Esteghlal FC“ komandoje, paleidimo.

Pagal Irano įstatymus ne musulmonams leidžiama vartoti alkoholį tik religiniais tikslais. Šokti su priešingos lyties atstovais draudžiama.

Nuo rugsėjo 16 dienos, kai mirė 22 metų Mahsa Amini, suimta moralės policijos už įtariamą griežto šalies moterų aprangos kodo pažeidimą, Islamo respubliką apėmė protestai.

Teheranas protestus paprastai vadina riaušėmis.

Pasak Irano pareigūnų, per neramumus šalyje žuvo šimtai žmonių, įskaitant saugumo pajėgų narius, o tūkstančiai buvo suimti visoje valstybėje.

Slopinant protestus jau žuvo 476 žmonės, nurodo Norvegijoje įsikūrusi teisių gynimo grupė „Iran Human Rights“ (IHR).

Valdžios institucijos sulaikė arba apklausė kelis dabartinius ir buvusius futbolininkus, taip pat kitus sportininkus ir žinomus asmenis, išreiškusius paramą šiems protestams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.