Skandalas Estijoje: futbolo rinktinės žaidėjai bičiuliavosi su ir Lietuvą SSRS dalimi vadinančiu Rusijos nacionalinės ekipos strategu

Estijos futbolo rinktinės sirgaliai surengė balsavimą, spręsdami, ar šios šalies rinkinės kapitonas Konstantinas Vasiljevas gali toliau rišėti komandos vedlio raištį po to, kai draugiškai bendravo su Rusijos rinktinės vyriausiuoju treneriu. Estų sirgaliai negailėstingai kritikavo komandos kapitoną K.Vasiljevą, vidurio puolėją Sergejų Zenjovą ir trenerio asistentą Andresą Operą dėl bendros nuotraukos su Rusijos nacionalinės komandos treneriu Valerijumi Karpinu.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-04 13:21, atnaujinta 2023-01-04 14:02

Po socialiniame tinkle atsiradusios neva nekaltos nuotraukos, kurioje estų futbolo rinktinės nariai gurkšnoja alų kartu su Rusijos rinktinės strategu V.Karpinu, kilo rimtas skandalas – kaip įmanoma bendrauti su šalies agresorės vienu iš vėliavnešiu.

Estijos futbolo sąjungos vadovas Aivaras Pohlakas pokalbyje su estų delfi.ee stojo mūru už rinktinės žaidėjus ir labai ramiai šnekėjo apie sportininkų bei trenerio susitikimo su V.Karpinu motyvus.

„Bendražmogiškai, be užuojautos ir pagalbos tiems, kuriems reikia pagalbos, turime galvoti apie tai, kad neprarastume svarbių visų įmanomų žmogaus teisių. Įskaitant teisę pažinti kitaip mąstančius žmones ir teisę su jais susitikti.

Žmonių bendravimas, draugystė ir meilės išsaugojimas tarp žmonių, nepaisant susiklosčiusių aplinkybių, yra neišvengiama sąlyga, kad pasaulis sugrįžtų į normalų gyvenimą“, – kalbėjo pie situaciją D. Pohlakas.

Buvęs Estijos futbolo rinktinės žaidėjas Andrejus Stepanovas socialiniuose tinkluose paviešino bendrą nuotrauką su V.Karpinu, K.Vasiljevu, S.Zenjovu ir buvusiais futbolininkais Sergejumi Pareiko, Artūru Kotenka, Dmitrijumi Kruglovu, Jevgenijumi Novikovu, Aleksandru Dmitrijevu ir Igoriu Morozovu.

Estijos futbolo sirgalių asociacija „MTU Jalgpallihaigla“ pasmerkė žaidėjų elgesį ir pažymėjo, kad santykiai su aukšto rango futbolo pareigūnais iš Rusijos šiandien yra visiškai nepriimtini.

„Toks elgesys apskritai nėra priimtinas. Nors šis susitikimas buvo privatus, Estijos gyventojai ir nacionalinių federacijų, komandų ar organizacijų atstovų privalėtų laikytis moralinių pareigų puoselėti tas pačias vertybes, kurias gina Estijos valstybė ir didžioji Europos šalių dalis. Santykiai su aukšto rango Rusijos futbolo pareigūnais šiais laikais nepriimtini“, – sirgalių asociacijos kreipimąsi cituoja laikraštis „Postimees“.

Estijoje taip pat buvo surengtas balsavimas, kad iš K.Vasiljevo būtų atimtas Estijos futbolo rinktinės kapitono raištis. Įdomu tai, kad šiam pasiūlymui pritarė ir Talino „Floros“ klubo, kuriam atstovauja K.Vasiljevas, vyriausiasis treneris.

Atsakydamas į visus priekaištus K.Vasiljevas pareiškė, kad „buvo tiesiog vakarienė ir neturiu daugiau ką pasakyti“. Anot jo, susitikimas su V.Karpinu buvo išskirtinai asmeninis ir draugiškas bei neturėjo jokių tolesnių veiklų.

V.Karpinas dar 2014-siais reiškė savo požiūrį į Estiją pasisakymu, jog „aš gimiau ne Estijoje, o SSRS valstybėje. Ir aš esu sovietinis žmogus, o tie laikai man kelia gražią nostalgiją“.

Narvoje gimęs 53 buvęs rusų rinktinės žaidėjas ir dabartinis treneris taip pat aiškino: „Tais SSRS laikais pas žmones nieko nebuvo. Bet ir nebuvo pavydo, blogų santykių – visi buvo lygūs.

Kai aš važiuoju per Ukrainą, Estiją, Lietuvą ar Gruziją – visos jos yra buvusios Sovietų Sąjungos respublikos – aš jaučiuosi lyg bučiau Rusijoje.

Ten dar kalba rusiškai, jaunimas šiek tiek mažiau, tačiau viską supranta. Man visos tos šalys yra viena SSRS valstybė“, – kalbėjo V.Karpinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.