Brazilai lieja pyktį ant su Pele neatsisveikinusių futbolo žvaigždžių: kiekvienas gali įdėti nuotrauką į savo „Instagram“

Brazilijos futbolo legendos ir žvaigždės sulaukė pasipiktinimo iš sirgalių, kadangi šios nesugebėjo atvykti į atsisveikinimą su Pele.

 Neymaras, Ronaldo ir Kaka<br> lrytas.lt koliažas
 Neymaras, Ronaldo ir Kaka<br> lrytas.lt koliažas
 Ronaldo<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ronaldo<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kaka<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Kaka<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Neymaras<br> AP/Scanpix nuotr.
 Neymaras<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 5, 2023, 3:19 PM

Šimtai tūkstančių žmonių pirmadienį susirinko Santose, „Urbano Caldeira“ stadione, kad pagerbtų anapilin iškeliavusį legendinį Brazilijos futbolininką Pele.

Visgi, tik keli pasaulio čempionatą laimėję brazilai sugebėjo pasirodyti Pele laidotuvėse, o daugiausiai kritikos susilaukė Kaka, Neymaras ir Ronaldo.

„Pelé yra pasaulio pilietis, tokio paties lygio kaip Nelsonas Mandela ar Mahatma Gandhi, bet brazilai nežino, kaip tai pripažinti.

Jei jie būtų pasaulio taurės laimėtojai ir neatvyktų pamatyti Pelé, ką galiu jiems pasakyti? Mažiausiai, ką tai parodo – pagarbos stoką“, – sakė Jose Ferreira Neto, buvęs Brazilijos saugas, o dabar vienas ryškiausių Brazilijos televizijos pranešėjų.

Daugelis Pele komandos draugų iš septintojo dešimtmečio viską užkariavusios „Santos“ komandos mirė, o kiti jau įkopę į 80-metį ir nepasižymi gera sveikata.

Tačiau keli kartu su juo žaidę asmenys pasirodė, įskaitant Clodoaldo Tavaresą de Santaną, kuris buvo vienintelis futbolininkas iš legendinės 1970 m. Brazilijos komandos.

Atsisveikinime su Pele nedalyvavo nė vienas iš 2002 m. rinktinės žaidėjų. Komandos, kuri iškovojo penktąjį ir paskutinįjį pasaulio čempionato titulą. Iš 1994 m. nugalėtojų komandos pasirodė tik Mauro Silva, kuris dabar yra San Paulo futbolo federacijos viceprezidentas.

Bene daugiausiai kritikos dėl nebuvimo sulaukė Kaka. 2007 metų geriausias planetos futbolininkas gruodį pareiškė, kad brazilai nerodo pakankamai pagarbos savo nacionaliniams herojams, motyvuodamas tai nuolatine Neymaro ir Ronaldo kritika.

Kaka nepasirodė Santose ir jo nebuvimas iš karto buvo pastebėtas.

„Kur yra Kaka, kuris sakė, kad brazilai nepripažįsta savo herojų? Na, Kaka, po to, ką pamatėme tapo aišku, kad tu nepripažįsti pagrindinių herojų“, – rašė Brazilijos apžvalgininkas Walteris Casagrande.

Neymaras, kuris rungtyniavo „Santos“ klube prieš išvykdamas į Barseloną ir 2017 m. tapęs brangiausiu pasaulio futbolininku, buvo kitas žaidėjas, kuris nepasirodė, tačiau jo tėvas teigė, kad sūnus paprašė jį atstovauti.

W.Casagrande užsiminė, kad Kaka ir kiti milijonieriai futbolininkai buvo įpratę gauti atlyginimą už viešus pasirodymus. Apžvalgininkas taip pat teigė, kad Brazilijos pasaulio čempionato nugalėtojai neatvyko, nes Pele, kartais dirbęs televizijos analitiku, kritikavo kai kuriuos jų ankstesnius pasirodymus.

Vienas apžvalgininkas pastebėjo, kad Davidas Beckhamas valandų valandas stovėjo eilėje, kad pamatytų karalienę, o Brazilijos žaidėjai nepasinaudojo specialia prieiga per istorinį Santoso marmurinį saloną, kad pamatytų žmogų, visuotinai žinomą kaip „Karalių“.

„Nė vienas iš mūsų niekada to neužmirš. Kiekvienas gali įdėti Pele nuotrauką į savo „Instagram“. Ar jums būtų kainavę atsisakyti savo dviejų dienų atostogų?“, – žinutė Brazilijos žvaigždėms pasiuntė Neto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.