Po M. Mudryko pardavimo praturtėjęs „Šachtar“ klubas 25 milijonus dolerių skirs Ukrainos kariams

Donecko „Šachtar“ klubas atskleidė smulkmenas, susijusias su Mychailo Mudryko 88 mln. svarų sterlingų  (99 mln. eurų) vertės perėjimu į „Chelsea“ iš Ukrainos klubo.

 M. Mudrykas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M. Mudrykas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-16 14:19, atnaujinta 2023-01-16 14:30

22 metų M.Mudrykas sekmadienį persikėlė į Londono klubą ir rungtynėse prieš „Crystal Palace“ buvo pristatytas kaip oficialus komandos narys.

Po šio žingsnio „Šachtar“ klubo prezidentas Rinatas Achmetovas pateikė išsamią informaciją apie pardavimą.

„FC Šachtar“ pasirašė galutinį susitarimą su „Chelsea FC“, todėl Ukrainos futbolininkas Mychailo Mudrykas tęs karjerą „mėlynųjų“ komandoje, stipriausiame čempionate – Anglijos „Premier“ lygoje.

Pirmiausia noriu padėkoti visam civilizuotam pasauliui už pagalbą Ukrainai. Šiandien apie Ukrainos futbolą galime kalbėti tik Ukrainos kariuomenės, Ukrainos žmonių ir didžiulės viso civilizuoto pasaulio paramos dėka.

Tik sujungę pastangas nugalėsime į mūsų namus atėjusį blogį.

Niekada neslėpiau, kad mano svajonė yra laimėti Europos trofėjus. Tai reiškia, kad tokie žaidėjai kaip M.Mudrykas turėtų būti kviečiami į mūsų klubą, į mūsų Ukrainos čempionatą, o su tokiais žaidėjais turėtume laimėti Europos trofėjus.

Deja, dabar tai neįmanoma, nes Ukraina kovoja su siaubingu ir neteisingu karu, kurį vykdo Rusijos Federacija. Bet esu įsitikinęs, kad laimėsime. Ir mes žaisime draugiškas rungtynes su „Chelsea“ klubu „Donbas“ arenoje, Ukrainos Donecke“, – oficialiame komandos tinklapyje rašė R.Achmetovas.

Dėl karo Donbase „Šachtar“ savo stadione nežaidė nuo 2014 m.

Stadionas liko nenaudojamas ir uždarytas visuomenei, o klubas buvo priverstas jį apleisti.

„Todėl nusprendžiau pradėti „Azovstal širdį“ – projektą, skirtą padėti Mariupolio gynėjams ir žuvusių karių šeimoms. Jų drąsūs poelgiai yra neprilygstami šių dienų istorijoje.

Šiandien skiriu 25 milijonus dolerių (20,5 mln. svarų sterlingų), kad padėtume mūsų kariams, gynėjams ir jų šeimoms. Pinigai bus skirti įvairiems poreikiams tenkinti – nuo medicininio ir protezavimo bei psichologinės pagalbos iki konkrečių pageidavimų tenkinimo.

Siekiant užtikrinti skaidrumą, projektas turės profesionalią nepriklausomą komandą, kuri palaikys ryšius su „Azovstal“ gynėjais, jų šeimomis, slaugos teikėjais ir savanoriais“, – teigė „Šachtar“ klubo prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.