Lietuvos futbolo rinktinės trenerio postą galimai krečia „žemės drebėjimas“: kalbama apie E. Jankausko sugrįžimą

Lietuvos futbolo rinktinė vis dėlto gali sulaukti naujo-seno stratego: savaitgalį socialinėje erdvėje „sprogo“ žinia apie tai, kad 47-erių vienintelis UEFA Čempionų lygos laimėtojas lietuvis Edgaras Jankauskas gali sugrįžti prie nacionalinės ekipos vairo.

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas
Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 4:36 PM

Apie galimą E.Jankausko sugrįžimą į didįjį futbolą pirmasis parašė buvęs rinktinės žaidėjas Arūnas Klimavičius.

Dar sausio 18-ąją Lietuvos futbolo federacija savo Vykdomojo komiteto posėdyje paliko nacionalinės ekipos laikinuoju strategu LFF techninį direktorių Reinholdą Breu. Pusmetį komandai dirigavęs 52-ejų vokietis tęsti darbą priverstas buvo dėl neva kandidatų į šį postą trūkumo.

LFF tikino, kad mąstyta apie lietuvių Valdo Dambrausko, Andriaus Skerlos ar Roko Garasto kandidatūras, tačiau nė vienas iš jų pasiūlymu nesusidomėjo. Akys krypo ir į Vilniaus „Žalgirio“ specialistą iš Kazachstano Vladimirą Čeburiną, bet pradėti konkretesnių derybų galimai neleido Lietuvos čempionų klubas.

Galutinį sprendimą dėl Lietuvos rinktinės vedklio kėdės LFF turėtų tarti sausio 30-ąją: mat yra likusi vakansinė ir U 19 rinktinės vadovo pozicija, kai italas Fabio Mazzone išvyko į Daniją, priėmęs antros šios šalies lygos klubo pasiūlymą.

Ir LFF linkusi dar kartą pakalbėti su E.Jankausku ir pasiūlyti vėl vadovauti nacionalinei ekipai, iš kurios jis pasitraukė 2018 metais, komandai dirigavęs nuo 2016-ųjų.

Tiesa, tąkar garsiam šalies Lietuvos puolėjui kalnų nuversti nepavyko: per 24 rungtynes jo vedama ekipa pasiekė vos tris pergales ir patyrė net 18 pralaimėjimų. Todėl su E.Jankausku ir visu štabu LFF nutarė nutraukti santykius likus metams iki kontrakto pabaigos.

Per visą Lietuvos rinktinės istoriją, skaičiuojant nuo 1990 metų, už E. Jankauską nacionalinei komandai ilgiau vadovavo tik Algimantas Liubinskas.

„Paskyrus E.Jankauską baigsis kalbos apie agentų rinktinę (bent jau nacionalinėje), nes šiuo metu vyrauja sakyčiau nesveika nuomonė tarp jaunų futbolininkų, kad jei nori rinktinėje žaisti būtinas kažkoks agentas.

Agentas dar nei vienam futbolininkui nepadarė karjeros. Nepažįstu tokio futbolininko, futbolininkas pats savo jėgomis turi padaryti karjerą.

O R.Breu tegul treniruoja U-19, jei jis mano , kad jo pašaukimas yra treniravimas. Nors manyčiau, kad ir būnant tik tech. direktoriumi Lietuvos futbole darbo pilnai užtenka“, – savo paskyroje parašė A.Klimavičius.

Pasitraukęs iš rinktinės E.Jankauskas pastaruoju metu dabavosi tandeme su Švedijos specialistu Glennu Stahliu.

Iš pradžių jie dirbo Vilniaus „Riterių“ klube, o po to G.Stahlis, gavęs darbą Saudo Arabijoje, pasikvietė praėjusių metų spalį E.Jankauską į „Al-Bukiryah“ klubą.

Šiemet lietuvis jau sugrįžo namo ir didesnių planų kol kas neturi, tad gali būti ir taip, kad E.Jankauskas sausio 30-ąją bus paskirtas rinktinės strategų, o LFF techninis direktorius daugiau dėmesio skirs jaunimo ekipoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.