Lionelis Messi papasakojo, ką jaučia tapęs pasaulio čempionu: „Pasiekti titulą beveik baigus karjerą – beprotiška“

Katare vykusiame 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionate gyva Argentinos rinktinės legenda 35-erių Lionelis Messi pirmą kartą savo karjeroje tapo nugalėtoju – rankose laikė pagrindinį trofėjų. Argentinietis su 7 įvarčiais bei 3 rezultatyviais perdavimais tapo ir naudingiausiu pirmenybių žaidėju bei savo karjeros

 Lionelis Messi tapo pirmąkart pasaulio čempionu būdamas 35 metų.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Lionelis Messi tapo pirmąkart pasaulio čempionu būdamas 35 metų.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 1:19 PM

pasiekimų kolekciją pagaliau papildė įspūdingose finalo rungtynėse iškovota pasaulio taure.

L.Messi per savo karjerą yra laimėjęs septynis auksinius kamuolius, šešis Europos auksinius batelius, du pasaulio čempionato auksinius kamuolius, keturis kartus iškovojęs Čempionų lygos titulus, buvo du kartus FIFA pripažintas geriausiu pasaulio žaidėju (2009 m. ir 2019 m.) bei 14 kartų – geriausiu Argentinos futbolininku.

Su savo nacionaline rinktine L. Messi be šių metų pasaulio čempionų titulo taip pat yra laimėjęs „Copa America“ (2021 m.). Taip pat su Argentinos iki 20-mečių rinktine 2005 metais laimėjo FIFA jaunimo pasaulio čempionatą, o 2008-aisiais su Argentinos U23 rinktine pasidabino olimpiniu auksu.

Praėjus mažiau kaip dviems mėnesiams „Paris Saint Germain“ ekipoje žaidžiantis L.Messi atskleidė, kaip jaučiasi 2022 metais su Argentinos rinktine tapęs pasaulio čempionu, rašo dienraštis Ole.

– Iki turnyro Katare pasaulio futbolo čempionatų atkrintamosiose akistatose įvarčių nebuvote pelnęs. Šįkart viskas pavyko puikiai.

– Kalbėjomės apie tai su artimaisiais, su šeimos nariais, su draugais. Viskas turėjo įvykti taip, kaip sudėliojo likimas. Tai tarsi filmo pabaiga ir jis turėjo laimingą scenarijų.

Kaip kažkada esu sakęs, buvau tikras, kad Dievas man padovanos pergalę pasaulio čempionate.

Ir nežinau kodėl tai jaučiau, bet tas jausmas buvo labai stiprus. Ir manau, kad momentas, kurį jis pasirinko, buvo geriausias. Jei man būtų suteikta teisė rinktis, nebūčiau pasirinkęs kitos tokios puikios akimirkos. Ši pabaiga – puiki.

– Ir čempiono vardą pasiekėte būdamas 35 metų.

– Štai todėl aš apie tai ir kalbu. Pasiekti titulą beveik baigus karjerą – beprotiška. Jei tai atsitiktų anksčiau, tada, žinoma, ir aš būčiau laimingas. Bet kai liko tiek nedaug...

Mano karjera tuo beveik baigta. Ir nemanau, kad buvo galima įsivaizduoti geresnę jos pabaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.