Buvęs Turkijos rinktinės vartininkas po žemės drebėjimo verkdamas maldavo: „Antakijoje miršta visi. Padėkite, čia tikrai blogai“

Buvęs Turkijos futbolo rinktinės vartininkas 41-erių Volkanas Demirelis tiesiogiai per socialinį tinklą maldavo pagalbos žemės drebėjimo nukentėjusiai Hatajaus provincijai ir Antakijos miestui.

 V.Demirelis maldavo pagalbos miestui, kuris yra žemės drebėjimo epicentre.<br> twitter.com nuotr.
 V.Demirelis maldavo pagalbos miestui, kuris yra žemės drebėjimo epicentre.<br> twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-07 07:27, atnaujinta 2023-02-07 17:17

„Antakijos mieste visi miršta. Padėkite mums, čia labai blogai. Meldžiu, kad atsiųstumėte mums pagalbą“, – sakė tiek rinktinės, tiek ir Stambulo „Fenerbahce“ ekipos vartus ginęs V.Demirelis.

Dabar jis yra Turkijos aukščiausiosios lygos Antakijos „Hatayspor“ komandos treneris. Jo komanda pirmenybėse žengia 14-oje vietoje, dar sekmadienio vakarą 1:0 namų aikštėje įveikusi „Kasimpasa“ žaidėjus.

Turkijos pietus naktį iš sekmadienio į pirmadienį sukrėtė 7,4 balo žemės drebėjimas. Dieną įvyko pakartotinis žemės drebėjimas, kuris buvo dar galingesnis – jo stiprumas siekė 7,8 balo.

Sirijos ir Turkijos pasienyje įvykusio galingo žemės drebėjimo aukų skaičius sparčiai viršijo 6000, nes pranešimai gaunami iš įvairių vietovių abiejose šalyse.

Turkijoje per drebėjimą iš viso žuvo 3600 žmonių, pirmadienį pranešė prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas. Daugiau kaip 15 tūkst. buvo sužeisti, anksčiau sakė viceprezidentas Fuatas Oktay.

Sirijos vyriausybės kontroliuojamose teritorijose žuvo apie 2500 žmonių, valstybinei televizijai sakė sveikatos apsaugos ministro padėjėjas Ahmedas Dhamiriyeh. Daugiau kaip 8500 buvo sužeisti, sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“