Ekspertas įvertino 18-mečio lietuvio debiutą „Serie A“ – atskleidė, kas paliko didžiausią įspūdį

Penktadienį Italijos futbolo „Serie A“ čempionate savo istorinio debiuto sulaukė jaunasis Lietuvos futbolininkas Gvidas Gineitis. 18-metis „Torino“ saugas akistatą prieš legendinį „AC Milan“ pradėjo starto sudėtyje.

A.Klimavičius įvertino G.Gineičio (dešinėje) debiutą Italijos futbolo čempionate.<br>PFA ir ZP/Scanpix nuotr. koliažas.
A.Klimavičius įvertino G.Gineičio (dešinėje) debiutą Italijos futbolo čempionate.<br>PFA ir ZP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2023, 9:29 AM

Lietuvis aikštėje praleido kėlinį, o per ją užsidirbo geltoną kortelę. Jau pakeitus G.Gineitį, antrajame kėlinyje, „AC Milan“ išsiveržė į priekį ir šventė pergalę minimaliu skirtumu 1:0.

Šalies futbolo bendruomenes akis penktadienį prikaustęs G.Gineičio pasirodymas neliko nepastebėtas ir futbolo eksperto Arūno Klimavičiaus.

Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas, o dabar Profesionalių Futbolininkų Asociacijos (PFA) prezidentas bei tinklalaidės „Podkastas“ analitikas penktadienį savo feisbuke pasidalino įžvalgomis apie G.Gineičio pasirodymą.

„Debiutas teikiantis vilčių ir nepriklausomai nuo to, kad po pirmojo kelinio buvo pakeistas, manau šį sezoną „Serie A“, Gvidą dar išvysime.

Nors pradinė G.Gineičio padėtis buvo centro saugas žaidžiantis kairiau, bet žiūrint pirmą kėlinį įstrigo tai, kad futbolininkas neabejotinai buvo vienas iš didžiausių atstumų prabėgusių futbolininkų.

„Torino“ treneris Ivanas Juričius suteikė 18-mečiui neįtikėtinai daug laisvės aikštėje, pačiam futbolininkui pasirenkant poziciją. Buvo momentų, kai Gvidas saugojo kairėje dažnai pasijungiantį į ataką Ricardo Rodriguezą ir kartais net atsidurdavo centro puolėjo pozicijoje. Mes kalbame apie 18-metį futbolininką, kuris debiutuoja „Serie A“, tai parodo pilną trenerio pasitikėjimą tiek fiziniais duomenimis, tiek futbolininko futbolo IQ.

Rungtynių pradžioje, antru prisilietimu prie kamuolio galėjo pelnyti įvartį, bet nusprendė kulnu atlikti perdavimą R.Rodriguezą. Manau R.Rodriguezo autoritetas šioje vietoje suveikė. O dėl gautos geltonos kortelės, tai kai debiutuoji sauguose, aukštame lygyje ir tau 18 metų, manau be kortelės sunku išeiti iš aikštės.

Bet pagrindinis dalykas, kuris buvo pastebimas, tai fiziniai duomenys. Šiais laikais, kai fiziniai duomenys vaidina vieną iš pagrindinių rodiklių sėkmingoje futbolininko karjeroje, Gvidas „AC Milan“ fone, man asmeniškai, atrodė vienas iš galingiausių futbolininkų.

Ilgi ir galingi pasijungimai į zonas, iš atakos greitas grįžimas atgal į savo poziciją. Georgas Freidgeimas informavo, kad „Total distance“ ir „Intensity distance“ atitinka elitinį lygį. Tas man ir matėsi aikštėje iki tol, kol apie tai sužinojau.

Be abejo yra kur tobulėti. Laimėtų dvikovų geresnis procentas ateis su laiku, o ir priešininkas buvo „AC Milan“. Perdavimai 27/21, reikia pripažinti, kad stengėsi žaisti aukštai kur laiko priimti sprendimams labai mažai“, – savo feisbuke rašė A.Klimavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?