Italijos prokurorai siekia, kad už išžaginimą nuteistas Robinho būtų įkalintas Brazilijoje

Italija paprašė, kad buvęs „AC Milan“, „Manchester City“ ir Madrido „Real“ brazilų puolėjas Robinho savo šalyje atliktų devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už išžaginimą, pranešė vietos žiniasklaida, remdamasi Brazilijos užsienio reikalų ministerija.

Robinho.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Robinho.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 12:26 PM

Pareiškime Brazilijos ministerija patvirtino, kad gavo tokį prašymą, tačiau neįvardijo žaidėjo pavardės. Su Robinho advokatu „The Guardian“ susisiekti nepavyko.

Prašymą išnagrinės Teisingumo ministerijos turto repatriacijos ir tarptautinio teisinio bendradarbiavimo departamentas, pridūrė ministerija.

Robinho, kurio pilnas vardas ir pavardė yra Robsonas de Souza, gyvena Brazilijoje ir visada neigė šiuos kaltinimus.

Anksčiau šią savaitę Italijos teisingumo ministerija išdavė tarptautinį futbolininko arešto orderį po to, kai šalies aukščiausiasis teismas patvirtino jo nuteisimą už išžaginimą sausio mėnesį.

Tačiau Pietų Amerikos šalis neišduoda savo piliečių, o tai reikštų, kad Robinho areštas grėstų tik tuo atveju, jei jis išvyktų į užsienį.

2017 m. Milano teismas pripažino Robinho ir dar penkis brazilus kaltais dėl grupinio moters išprievartavimo po to, kai naktiniame klube ją svaigino alkoholiu. Apkaltinamąjį nuosprendį 2020 m. patvirtino apeliacinis teismas, o praėjusį mėnesį jį patvirtino Italijos aukščiausiasis teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.