Madrido „Real“ įspūdingą pergalę Liverpulyje skyrė mirusiam legendiniam žaidėjui: žaidė su gedulo raiščiais

Madrido „Real“ futbolininkai antradienį įspūdingai laimėjo UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio pirmąsias rungtynes svečiuose prieš „Liverpool“ ekipą 5:2, nors greit praleido du įvarčius ir turėjo taisyti padėtį.

 Vinicius.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Vinicius.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2023, 11:24 AM, atnaujinta Feb 22, 2023, 11:31 AM

Madridiečiai pirmajame kėlinyje žaidė ryšėdami juodus gedulo raiščius, taip pagerbdami antradienį mirusį legendinį klubo žaidėją Amancio Amaro Varelą, kuriam buvo 83-eji.

Jis atstovaudamas „Real“ klubui 1962–1976 metais sužaidė 344 rungtynes, o pernai buvo išrinktas klubo garbės prezidentu.

Vienas „Real“ lyderių Karimas Benzema po rungtynių sakė, kad šią pergalę skiria klubo legendai: „Istorinė atminimo dovana“.

Tačiau geriausiu mačo žaidėju buvo išrinktas Vinicius, kuris 21 ir 36 min. įmušdamas du įvarčius išlygino rezultatą (2:2) po tragiškos pradžios, kai „Liverpool“ jau 14-ąją min. pirmavo 2:0.

„Jo pasirodymas „Anfield“ stadione pakėlė žaidėją į tą pačią lentyną kaip Kylianas Mbappe“, – taip brazilą įvertino „Marca“.

„Vinicius šiandien yra ryžtingiausias pasaulio futbolo žaidėjas“, – po rungtynių sakė „Real“ treneris Carlo Ancelotti.

Ne mažiau pagyrų sulaukė vidurio saugai Federico Valverde ir Luka Modričius.

„Jis yra lyderis ir gelbėtojas svarbiausiose rungtynėse. Taip bėgioti „Anfield“ stadione būnant 37 metų yra beprotybė“, – apie kroatą rašė ispanai.

Dabar „Real“ laukia grįžimas į Ispanijos lygos realybę, kurioje bus sunku apginti titulą, nes „karališkasis“ klubas atsilieka aštuoniais taškais nuo „Barcelona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.