Itališka tаrantela futbolo aikštėje: Čempionų lygoje – seniai matytas Renesansas

Nors Italijos futbolo rinktinė praleido praėjusių metų žiemą Katare vykusį pasaulio čempionatą, tačiau šios šalies futbolo komandos kol kas sėkmingai žygiuoja UEFA Čempionų lygos stipriausiųjų aštuntuko link.

Italijos futbolo klubai žiba Čempionų lygoje.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Italijos futbolo klubai žiba Čempionų lygoje.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Italijos futbolo klubai žiba Čempionų lygoje.<br>Reuter/Scanpix nuotr.
Italijos futbolo klubai žiba Čempionų lygoje.<br>Reuter/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-02-24 13:03, atnaujinta 2023-02-24 13:23

Sėkmingai aštuntfinalių etapą pradėjo tiek čempionės titulą ginanti „AC Milan“, tiek to paties miesto „Inter“, tiek ir šiuo metu vietos čempionate pirmaujanti „Napoli

„AC Milan“ pirmajame atkrintamųjų varžybų etapo rate 1:0 pranoko Londono „Tottenham Hotspur“, „Inter“ 1:0 įveikė „FC Porto“, o „Napoli“ 2:0 susitvarkė su Frankfurto „Eintracht“.

Trečiadienį pergales nuskynusios „Inter“ ir „Napoli“ komandos apskritai pastaruoju metu demonstruoja neįtikėtiną formą.

Milano klubas laimėjo net penkerias iš paskutiniųjų šešių žaistų rungtynių (vienoje iš šių rungtynių sužaidė 0:0 su „Sampdoria“).

Tuo metu „Napoli“ žygiuoja praeityje legendinio Diego Maradonos pramintais keliais – Italijos futbolo čempionate mėlynieji kol kas turi net 15 taškų pranašumą ir yra tvirtai užėmusi pozicijas turnyrinės lentelės viršūnėje.

Tokią sėkmę lydi ir šešių iš eilės pergalių serija visose frontuose, o žurnalistas Nerijus Kesminas šią savaitę „Napoli“ savo feisbuke pavadino „geriausia Europos futbolo komanda“.

Italijos futbolo čempionų titulą savo kišenėje beveik jau turinti „Napoli“ paskutinį kartą vietos čempionate triumfavo tik 1990 metais. Paskutinysis komandos triumfas stipriausiame Europos klubinio futbolo turnyre buvo 1989 metais.

Tąsyk „Napoli“ į priekį vedė garsusis D.Maradona.

Belieka tikėtis, kad į vėl į aukštumas besitaikantis Italijos klubinis futbolas išjudins ir šalies nacionalinę rinktinė, kurios trūko praėjusiame pasaulio čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą