Karjera nesusiklostė: buvo geresnis vartininkas už G. Buffoną, o dabar – nuteistas kalėti už narkotikų platinimą

Buvusiam Italijos vartininkui Marco Caterini buvo prognozuojama ryškesnė karjera nei legendiniam Gianluigi Buffonui, tačiau savo talento italui atskleisti taip ir nepavyko. Vietoj to artimiausius pusantrų metų jis turės praleisti kalėjime.

Marco Caterini (kairėje) ir Gianluigi Buffonas (dešinėje).<br>„Twitter“ nuotr.
Marco Caterini (kairėje) ir Gianluigi Buffonas (dešinėje).<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2023, 8:23 PM

Italijos žiniasklaida pranešė, kad 46-erių M.Caterini sekmadienį buvo nuteistas už kokaino platinimą, pasipriešinimą valstybės pareigūnui ir jo sužalojimą. Kalėjime jam reikės praleisti 18 mėnesių.

Prieš 30 metų, 1993-iaisiais, būtent jis gynė Italijos iki 16 metų rinktinės vartus. Talentingų jaunuolių kupina ekipa tuomet nužygiavo iki Europos čempionato finalo ir pasidabino sidabro medaliais

Įdomu tai, kad tuo laiku M.Caterini dubleris buvo ne kas kitas, o pats G.Buffonas, kuris vėliau tapo Italijos ir viso pasaulio futbolo legenda.

45-erių G.Buffonas karjerą tęsia ir šiandien žaisdamas antrojoje Italijos futbolo lygoje rungtyniame „Parma“ klube. Per visą šlovingą karjerą jis net 176 kartus atstovavo Italijos vyrų rinktinei, su kuria tapo pasaulio (2006 m.) ir Europos (2012 m.) čempionu.

Nors M.Caterini startinės pozicijos buvo netgi geresnės už G.Buffono, jo karjera susiklostė ne taip sėkmingai. Buvęs „Roma“ klubo vartų saugas aukštumų taip ir nepasiekė dėl patirtų traumų bei griežto atsisakymo keltis į žemesnės lygos ekipą nuomos sąlygomis.

Praėjusių metų vasarą M.Caterini buvo sulaikytas Italijos policijos Romoje, o praėjusios savaitės pabaigoje – nuteistas už kokaino platinimą ir pasipriešinimą pareigūnams.

„Mano gyvenimas nusikėlė į Romos rajonus, kuriuose nedidelėmis dozėmis pardavinėjau kokainą. Pats esu nuo jo priklausomas, todėl parduodavau tik tam, kad įsigyčiau dozę sau“, – Italijos dineraščiui „La Gazzetta dello Sport“ sakė buvęs italų futbolo talentas.

Teisme atskleista ir komiška jo sulaikymo istorija. „Buvau pargriautas ant žemės, tačiau sugebėjau išsilaisvinti ir pasileidau į kojas.

Tuomet supratau, kad manęs niekas nesiveja, – pasakojo M.Caterini. – Pasirodo, per grumtynes pamečiau savo piniginę su dokumentais. Policijai to užteko, kad mane identifikuotų ir surastų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.