Rusijos futbolas strimgalviais perbėgo į naują darinį – dalyvaus neaiškiame Centrinės Azijos čempionate

Rusijos futbolo rinktinė susirado sau varžovų ir galimybių bent kažkur pažaisti. Rusų futbolininkai birželį dalyvaus visiškai naujai sukurtame Centrinės Azijos futbolo asociacijos čempionate.

Rusijos futbolininkai žais visiškai naujame Centrinės Azijos čempionate.<br>Scanpix.com nuotr.
Rusijos futbolininkai žais visiškai naujame Centrinės Azijos čempionate.<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 6:28 PM, atnaujinta Mar 13, 2023, 6:33 PM

Rusijos futbolininkai dalyvaus pirmame tarptautiniame turnyre po to, kai jų dalyvavimą visų lygių varžybose praėjusių metų vasarį  suspendavo Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) ir Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA).

Apie naują futbolo turnyrą ir ten perbėgusius rusus „Mach TV“ televizijai pranešė Tadžikistano futbolo federacijos spaudos sekretorius Faridunas Salijevas.

„Rusijos komanda dalyvaus pirmajame Centrinės Azijos futbolo asociacijos (CAFA) čempionate, kuriame varžysis aštuonios rinktinės, o jis pats vyks šių metų birželio 9–21 dienomis“, – sakė F.Salijevas.

Tadžikistano futbolo federacijos klerkas taip pat pranešė, kad turnyre žais visos šešios asociacijos narės – Tadžikistanas, Iranas, Uzbekistanas, Kirgiztanas, Turkmėnistanas ir Afganistanas. Be to, dalyvauti bus pakviesta dar viena Azijos komanda.

Tadžikistano futbolo federacijos žiniomis, po burtų traukimo ceremonijos aštuonios komandos bus suskirstytos į dvi grupes po keturias komandas, o rungtynės vyks tik vieno rato sistema – ekipos susikaus tik kartą.

Po to finale dėl čempionės titulo susikaus grupių nugalėtojai, o antrą vietą abiejuose ketvertuose užėmusios komandos kovos dėl bronzos.

CAFA buvo įkurta 2014 metais Ši asociacija yra viena iš penkių Azijos futbolo konfederacijos (AFC) regioninių asociacijų. Be jos, AFC apima Pietryčių Azijos valstybių asociaciją (ASEAN), Rytų Azijos futbolo federaciją (EAAF), Pietų Azijos futbolo federaciją (SAFF) ir Vakarų Azijos futbolo federaciją (WAFF).

Jau šį mėnesį Rusijos rinktinė paskelbė, kad su ja sutiko kitos ekipos sužais dvejas draugiškas rungtynes. Kovo 23 dieną Teherane rusai susikaus su Iranu. Kovo 26 dieną rinktinė Sankt Peterburge priims Irako komandą.

2022 m. vasario 28 d. FIFA ir UEFA pašalino visas Rusijos komandas ir klubus iš tarptautinių turnyrų. Šalies klubai nežaidžia jokiose Europos taurių varžybose, o dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą iš rusų rinktinės buvo atimta galimybė siekti prasimušti į 2022 metų pasaulio čempionatą.

Lemiamuose mačuose rusai turėjo kautis su čekais, švedais arba lenkais, tačiau visų šalių rinktinės atsisakė būti vienoje vietoje su agresoriaus komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.