Lietuvos futbolo A lygos 3-iojo turo rinktinėje – šiauliečių atakos trejetas

Lietuvos futbolo A lygos 3-iojo turo rinktinėje vietas išsikovojo septynių komandų atstovai.

 D.Šešplaukis.<br> Tubuko/alyga.lt nuotr.
 D.Šešplaukis.<br> Tubuko/alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-21 15:22

Daugiausia tarp jų – šiauliečių.

Armantas Vitkauskas (Vilniaus „Riteriai“). 3-iajame ture „Riteriai“ kol kas vienintelį kartą išsaugojo savo vartus „sausus“ ir prie to reikšmingai prisidėjo A. Vitkauskas. Vartininkas dvikovoje su Alytaus DFK „Dainava“ atrėmė 5 oponentų smūgius.

Nassimas Hnidas (Vilniaus „Žalgiris“). Legionierius iš Tuniso praėjusią savaitę išsiskyrė puikiu įvarčiu – išvedė savo komandą akistatoje prieš „Kauno Žalgirį“. Be to, N. Hnidas laimėjo 75 proc. dvikovų (6/8) bei perdavimus atliko 93 proc. taiklumu – 64/69.

Linas Klimavičius („Panevėžys“). Puikiai sezoną pradėjęs vidurio gynėjas dominavo mače Marijampolėje. Standartinės padėties metu L. Klimavičius pelnė įvartį, laimėjo net 24 iš 30 dvikovas (80 proc.) ir „antrame aukšte“ taip pat buvo efektyvus – 9/11, 82 proc.

Edvinas Girdvainis („Kauno Žalgiris“). 3-iojo turo rinktinėje vietą išsikovojo dar vienas vidurio gynėjas – tą padarė įvartį į čempiono vartus pasiuntęs E. Girdvainis. Lietuvos rinktinės atstovas perėmė 7 kamuolius ir laimėjo 7 dvikovas iš 11 (64 proc.).

Deividas Šešplaukis (FA „Šiauliai“). Į starto sudėtį tada sugrįžęs D. Šešplaukis pasižymėjo solidžiu pasirodymu. Saugas uždirbo pražangą ir pats realizavo baudos smūgį, perėmė 8 kamuolius bei atliko 6 sėkmingus driblingus iš 7 – 86 proc.

Karolis Žebrauskas (Gargždų „Banga“). Dvikovai prieš Telšių „Džiugą“ pataupytas saugas padėjo gargždiškiams iškovoti labai svarbią pergalę. K. Žebrauskas išsiskyrė gerais perdavimais – asistavo komandos draugui kampinio metu bei po jo perdavimo į savo vartus kamuolį nukreipė Edwardas Sarpongas.

Danielis Romanovskis (FA „Šiauliai“). Pastaruosiuose turuose vilnietis išsiskiria tarp savo pozicijos žaidėjų visame čempionate. Prie pergalės prieš Kauno rajono „Hegelmann“ ekipą D. Romanovskis prisidėjo įvarčiu, rezultatyviu perdavimu ir 4 perimtais kamuoliais.

Jeffrey Sarpongas („Panevėžys“). Patyręs futbolininkas iš Nyderlandų 3-iajame ture vėl buvo pastebimas. Dar viena puikiai atlikta standartinė situacija virto rezultatyviu perdavimu, o laiku paspaustas oponentas – antruoju įvarčiu šiame „Optibet A lygos“ sezone.

Oleksijus Ščebetunas (FA „Šiauliai“). Praėjusią savaitę puolėjas atidarė savo taiklių smūgių sąskaitą. Susidūrime su „Hegelmann“ futbolininkais O. Ščebetunas pirmiausia asistavo komandos draugui ir antrame kėlinyje pats pelnė įvartį.

Filipas Dangubičius (Kauno rajono „Hegelmann“). Atakuojantys žaidėjai 3-iajame ture kalnų nenuvertė, tiesa, legionierius iš Kroatijos įgauna vis didesnį pagreitį. Šiauliuose F. Dangubičius šiek tiek įplieskė intrigos pelnydamas įvartį ir perdavimus atliko 74 proc. taiklumu – 17/23.

Robertas Vėževičius (Gargždų „Banga“). Kaip ir K. Žebrauskas, taip ir R. Vėževičius buvo pataupytas svarbiomis kovoms su tiesioginiais konkurentais. Dvikovoje prieš „Džiugą“ patyręs futbolininkas pelnė įvartį, perėmė 8 kamuolius ir perdavimus atliko 85 proc. taiklumu – 22/26.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.