Rusų valdininkas prasitarė – jau vasarą Rusijos ekipos sugrįš į UEFA ir FIFA turnyrus

Rusijos spauda ir televizija paskelbė apie greitą futbolo komandų iš Rusijos sugrįžimą į tarptautinius bei Europos turnyrus. Vieno iš svarbių šalies futbolo valdininko žodžiais, šią vasarą tokia perspektyva yra gana reali. Kad būtų susitarta dėl visų punktų, UEFA ir FIFA veda tiesiogines derybas su Rusijos futbolo sąjungos atstovais, kuri tam sukūrė specialią darbo grupę.

Kalbama, neva rusų komandos sugrįš vasarą į didįjį futbolą.<br>Scanpix.com nuotr.
Kalbama, neva rusų komandos sugrįš vasarą į didįjį futbolą.<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 4:54 PM

Rusijos futbolo sąjungos generalinio sekretoriaus pavaduotojo Deniso Rogačiovo žodžiais, tarp jo organizacijos ir FIFA bei UEFA vyksta derybų procesas, kuris baigsis sėkme, o rusų futbolas vėl vasarą bus tarptautinėje arenoje.

„Sukurta darbo grupė. Vyksta derybų procesas dėl laipsniško Rusijos futbolo sugrįžimo į pasaulinę areną – pirmiausia į UEFA varžybas, o po to ir į FIFA turnyrus.

Negaliu kalbėti apie jokias šio derybos proceso detales. Manau, kad visų mūsų teisių atkūrimo procesas yra prioritetinis, o mes siekiame aiškios pozicijos, jog būtume Europos futbole“, – „Sport-Express“ cituoja funkcionieriaus D.Rogačiovo žodžius.

Atskirai D. Rogačiovas pabrėžė, kad Rusija ir toliau išlaiko savo korporacines teises UEFA ir FIFA, rašo Life.ru.

„Mes taip pat išsaugojome visų savo įmonių teises UEFA ir FIFA organizacijose. Deramės su mūsų kolegomis dėl laipsniško Rusijos grįžimo į tarptautines varžybas, bet taip pat negaliu atskleisti detalių. Viskas pasimatys vasarą“, – televizija „MatchTV“ sakė D.Rogačiovas.

2022 metų kovą dėl Rusijos invazijos į nepriklausomą Ukrainą FIFA ir UEFA sustabdė Rusijos klubų ir rinktinių dalyvavimą jų globojamose varžybose.

Ukraina, kuriai atstovauja Ukrainos futbolo asociacija (UAF), reikalavo šių sankcijų. Rusija bandė juos užginčyti Sporto arbitražo teisme, bet jį pralaimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.