Naujo Sekmadinio futbolo lygos sezono startą žymės ypatingos rungtynės

Balandžio 15 dieną Vilniaus mieste prasidės kovos masiškiausiame ir didžiausiame Lietuvos futbolo turnyre – Sekmadienio futbolo lygoje (SFL). Pirmą kartą SFL istorijoje sezono atidarymo proga įvyks futbolo mėgėjų bendruomenei skirtas atidarymo renginys, kurio metu jėgas išmėgins principiniai varžovai ir ilgamečiai SFL dalyviai „Trivarčio“ ir „Ozo tapyrų“ komandos.

 Naujo Sekmadinio futbolo lygos sezono startą žymės ypatingos rungtynės<br> S. Čirbos nuotr.
 Naujo Sekmadinio futbolo lygos sezono startą žymės ypatingos rungtynės<br> S. Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 4:51 PM

Vienas seniausių SFL derbių vyks balandžio 16 d. nuo 15.30 val. Vilniaus „Fanų“ stadione (Linkmenų g. 8). „Šie klubai patys išreiškė norą susitikti jau pirmajame ture ir savo rungtynes paversti didesne švente, kuri peržengtų futbolo ribas. Esame jiems dėkingi už parodytą iniciatyvą, kuri jau apaugo įvairiomis smagiomis papildomomis idėjomis, tikrai patiksiančiomis daugeliui, – sakė vienas iš SFL įkūrėjų ir SFL projektų vadovas Paulius Malžinskas. – Atvyksiantys į renginį SFL bendruomenės nariai bus pavaišinti ir pagirdyti, taip pat vyks konkursas su galimybe laimėti SFL įsteigtą prizą, laukia ir kitų įdomybių. Noriu pasidžiaugti, kad apsilankyti renginyje ir pasveikinti visus sezono pradžia pažadėjo Vilniaus savivaldybės atstovai.“

Nors menkas didžiąjam futbolui tinkamos infrastruktūros objektų prienamumas Vilniuje gan stipriai riboja futbolo mėgėjų galimybes vystyti savo veiklą, bet šį sezoną SFL pirmenybėse iš viso dalyvaus net 41 komanda. Nuo balandžio iki lapkričio kovos vyks keturiuose SFL divizionose, o dar 11 futbolo mėgėjų ekipų varžysis Vilniaus regiono futbolo sąjungos organizuojamose III lygos pirmenybėse.

SFL taip pat rengia Lyga 8x8 ir Įmonių lygos turnyrus. Pastarajame šiemet dalyvaus ir nauja komanda, kurią subūrė gerai žinoma įmonė „Tesonet“. „Labai džiaugiamės, kad prie didžiausių Lietuvos bankų Swedbank, SEB ir Danske komandų bei logistikos vienų iš lyderių „Girtekos“, prisijungė ir technologijų sektoriaus bendrovės „Teltonika“ bei „Tesonet“,“ – pastebėjo P. Malžinskas.

Anot P. Malžinsko, tai ne tik didelis SFL vadovų darbo įvertinimas, bet ir atsakomybė organizuoti veiklas dar geriau. „Mūsų rengiamuose turnyruose Vilniuje ir visoje apskrityje tiesiogiai dalyvauja apie 2000 futbolą mylinčių žmonių, futbolo mėgėjų bendruomenė yra tikrai didelė ir stipri. Ir joje kamuolį gainioja ne tik paprasti futbolo mėgėjai. Pernai plačiai nuskambėjo istorija, kaip Kipras Kažukolovas nuo SFL žaidžiančios „Katastrofos“ nukeliavo iki žaidimo su „Žalgiriu“ Europos Konferencijų lygoje ir debiuto Lietuvos nacionalinėje vyrų futbolo rinktinėje. Dauguma pamename puikų Arsenijaus Buinickio pavyzdį, kuris panašų kelią nuėjo nuo SFL dalyvavusios Vilniaus „Bekento“ komandos. SFL galima išvysti žaidžiančius futbolo mokyklas baigusius jaunuolius ir buvusius profesionalius futbolininkus, o taip pat ir žinomus kitų sričių atstovus bei tiesiog žmones mylinčius futbolą“, – sakė P.Malžinskas.

Gerai žinomų veidų turėtų netrūkti ir SFL sezono atidarymo renginio rungtynėse. Nors „Trivarčio“ ir „Ozo tapyrų“ komandos žaidžia tik SFL C divizione, bet jų tarpusavio dvikovos nepalieka abejingų, o šia išskirtine proga „Fanų“ stadione vyks įvairiausia papildomi renginiai, pramogos ir linksmybės. Tad SFL kviečia visus norinčius apsilankyti sezono atidarymo renginyje, pabendrauti ir gerai praleisti laiką bičiulių rate!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.