Dviejų įvarčių deficitą panaikinęs „Liverpool“ sužaidė lygiosiomis su „Arsenal“ ​M. Salah nepataikė 11 m. baudinio

Sekmadienį Anglijos „Premier“ lygos gerbėjai galėjo mėgauti „Liverpool“ ir Londono „Arsenal“ akistata, kuri baigėsi lygiosiomis 2:2 (2:1).

 Dviejų įvarčių deficitą panaikinęs „Liverpool“ sužaidė lygiosiomis su „Arsenal“<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dviejų įvarčių deficitą panaikinęs „Liverpool“ sužaidė lygiosiomis su „Arsenal“<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2023, 8:50 PM, atnaujinta Apr 9, 2023, 8:51 PM

Rungtynes kur kas geriau pradėjo svečiai iš Londono. Jau 8-ąją rungtynių minutę chaotiškos atakos metu Gabrielis Martinelli sugebėjo pasiųsti kamuolį į „Liverpool“ vartus.

28-ąją minutę „Arsenal“ pelnė antrąjį įvartį. G.Martinelli iš kairiojo aikštės krašto pakabino kamuolį virš baudos aikštelės ir Gabrielis Jesusas smūgiu su galvą pelnė įvartį.

Šeimininkai rezultatą sušvelnino 42-ąją minutę. Pozicinės „Liverpool“ atakos metu kamuolys pasiekė prie vartų buvusį Mohamedą Salah ir šis pelnė įvartį.

52-ąją minutę „Liverpool“ sulaukė idealios progos išlyginti rezultatą. Robas Holdingas baudos aikštelėje nugriovė Diogo Jota ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. „Arsenal“ laimei, M.Salah nepataikė į vartų stačiakampį ir svečiai liko su minimalia persvara.

Galiausiai po galybės atakų 87-ąją minutę „Liverpool“ sugebėjo išlyginti rezultatą. Trentas Alexanderis-Arnoldas atliko puikų perdavimų Roberto Firmino ir po keitimo aikštėje pasirodęs brazilas smūgiu su galva pelnė antrąjį šeimininkų įvartį.

Iki rungtynių pabaigos „Liverpool“ susikūrė dar kelias pavojingas progas, tačiau „Arsenal“ komandą gelbėjo įspūdingai rungtyniavęs Aaronas Ramsdale’as.

„Liverpool“ per rungtynes atliko 21 smūgį, tuo tarpu „Arsenal“ smūgiavo 9 kartus. Dar didesnė šeimininkų persvara buvo ties „tikėtinų“ įvarčių statistika. Pagal skaičiavimus, „Liverpool“ turėjo pelnyti 4,32 įvarčio, o „Arsenal“ tik 1,54.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.