Pepas Guardiola budino „Manchester City“ žaidėjus: neapsikraukite mintimis apie praeities nesėkmes

Treneris Pepas Guardiola liepė savo treniruojamo klubo „Manchester City“ žaidėjams neapkrauti savo galvos mintimis apie praeities nesėkmes siekiant pralaužti Čempionų lygos užkeikimą.

 Pepas Guardiola.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Pepas Guardiola.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 8:49 AM, atnaujinta Apr 11, 2023, 9:12 AM

Pirmosiose Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse „City“ antradienio vakarą „Etihad“ stadione susitiks su Thomo Tuchelio vadovaujama Miuncheno „Bayern“ ekipa tikėdamasi, kad tai bus metai, kai po 12 iš eilės nelaimėtų turnyrų jie pagaliau iškels trofėjų.

Tai jau šeštasis iš eilės sezonas, kai „City“ komanda, vadovaujama P.Guardiolos, pateko į ketvirtfinalį.

Tačiau praėjusią gegužę jie pusfinalyje nusileido Madrido „Real“ klubui, o prieš metus finale 0:1 pralaimėjo „Chelsea“ komandai, kuriai tuomet vadovavo tas pats Th.Tuchelis.

Norėdamas įkvėpti savo žaidėjus P.Guardiola paminėjo golfo žaidėją Jacką Nicklausą ir krepšinio legendą Michaelą Jordaną kaip pavyzdžius, kaip net patys geriausi sportininkai per savo karjerą dažniau pralaimi nei laimi.

„Norime pabandyti laimėti, kaip stengiamės tai padaryti visą laiką, bet tai nereiškia, kad laimėsime, – sakė „City“ treneris. – Kiek turnyrų Jackas Nicklausas žaidė per savo golfo žaidėjo žaidėjo karjerą, trukusią 30–40 metų?

Kiek jis iškovojo pergalių per 130 turnyrų? 18 pergalių? Taigi, jis pralaimėjo dažniau nei laimėjo.

Tai yra sportas.

Michaelas Jordanas, geriausias pasaulio krepšininkas, iškovojo šešis NBA titulus per 15 metų. Jis irgi pralaimėjo daugiau nei laimėjo.

Visos varžybos yra tokios sunkūs.

Svarbu būti čia ir gerai rungtyniauti. Turime daryti viską, ką galime, kad galėtume pasiekti gerą rezultatą ir vykti į Vokietiją. Ne daugiau. Aš tokio principo laikausi savo profesijoje. Jei pralaimiu, tai pralaimiu. Aš nesu tobulas.

Svarbu yra tai, kad esame ten, kur dabar esame.“

Panašu, kad „City“ pasiekė aukščiausią formą pačiu tinkamu metu – per pastarąsias ketverias rungtynes komanda pelnė 21 įvartį ir surengė keletą įspūdingų pasirodymų.

P.Guardiola gerai prisimena, kad Th.Tuchelis, prieš dvi su puse savaitės „Bayern“ trenerio poste pakeitęs Julianą Nagelsmanną, tą sezoną tris kartus įveikė „City“, įskaitant FA taurės pusfinalį Vemblyje.

„Jis yra labai kūrybingas, o jo treniruojamos komandos yra labai susitelkusios, žaidėjai palaiko gerus ryšius aikštės erdvėse, – sakė P.Guardiola. – Man buvo liūdna pralaimėjus finalą 2021 metais, bet pasveikinau jį ir „Chelsea“ su pergale.

Tas rungtynes peržiūrėjau tik po mėnesio. Tai nebuvo taip blogai, kaip maniau, bet tuo pat metu tai nebuvo pakankamai geras pasirodymas, kad laimėtume.

Todėl tenka pamiršti ir bandyti dar kartą.“

Tuo metu Th.Tuchelis teigė, kad „Bayern“ žaidėjams nepaminėjo apie 2021 metų „Chelsea“ ir „City“ finalą ir tvirtino, kad pirmą kartą po jo atleidimo iš „Chelsea“ grįžus į Angliją nebuvo jokių papildomų emocijų.

„Tai grynas malonumas, grynas džiaugsmas ir puiki dovana dalyvauti tokiose rungtynėse kaip šis Čempionų lygos ketvirtfinalis. Nereikia didesnės motyvacijos.

Man patiko kiekviena diena Anglijoje, galimybė čia treniruoti ir žaisti „Premier“ lygoje. Džiaugiuosi sugrįžęs į tokią atmosferą. Bet kai nuskambės švilpukas, nebus tiek daug malonumo ir sentimentalių minčių“, – sakė Th.Tuchelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.