UEFA Čempionų lygos pusfinalis tarp dviejų italų klubų: „Inter“ po dviejų įvarčių palaužė „AC Milan“

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygos pusfinalio antrosios poros pirmąsias rungtynes žaidė du Italijos Milano miesto klubai – „AC Milan“ ir Milano „Inter“. Ir po puikios ir įdomios akistatos "Inter" šventė pergalę 2:0 (2:0).

„Inter“ žaidėjo Henrikho Mkhitaryano įvartis į „AC Mil;an“ vartus.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
„Inter“ žaidėjo Henrikho Mkhitaryano įvartis į „AC Mil;an“ vartus.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
„AC Milan“ ekipa.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
„AC Milan“ ekipa.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 10, 2023, 9:43 PM, atnaujinta May 11, 2023, 12:35 AM

Ilgai laukti pirmojo mačo įvarčio neteko. Jau 8 min. Edinas Džeko po kampinio tiesiog kištelėjo koją skriejančiam kamuoliui ir jė nukreipė į vartus ir išvedė „Inter“ į priekį 1:0.

Nepraėjus ir 3 minutėms „AC Milan“ vėl traukė kamuolį iš vartų. Henrikhas Mkhitaryanas įsiveržė į baudos aikštę ir galingu smūgiu puikiu smūgiu nuginklavo vartininką ir padvigubino „Inter“ persvarą iki 2:0.

Netrukus H. Calhanoglu vos galutinai nepalaidojo „Milan“ – turko smūgiuotas kamuolys atsimušė į vartų konstrukciją. 32–ąją min. teisėjas už pražangą prieš L. Martinezą skyrė 11 m baudinį į „raudonai juodų“ ekipos vartus, tačiau po VAR peržiūros šis sprendimas buvo atšauktas.

Antrame kėlinyje komandos turėjo šiokias tokias progas pasižymėti, tačiau įvarčių daugiau nebuvo.

Tai buvo pirmasis kartas Čempionų lygoje, kai „Inter“ įveikė „AC Milan“ ekipą – prieš tai dukart komandos sužaidė lygiosiomis ir du kartus laimėjo „AC Milan“.

Kalbant apie dviejų Milano miesto klubų priešpriešą, „Inter“ pergalę šventė 88 kartą, „AC Milan“ oponentus įveikė 79 kartus ir 69 mačai baigėsi lygiosiomis.

Atsakomosios serijos rungtynės bus žaidžiamos gegužės 16 dieną taip pat „San Siro“ stadione.

„AC Milan“ Čempionų lygos ketvirtfinalyje iš tolimesnių kovų eliminavo jau dabartinį šalies čempioną „Napoli“ klubą – pirmą dvikovą laimėjo 1:0, o antrąją sužaidė 1:1.

Tuo tarpu „Inter“ susitvarkė su Lisabonos „Benfica“ futbolininkais – išvykoje italai laimėjo 2:0, o namie sužaidė lygiosiomis 3:3.

Ketvirtfinalyje „AC Milan“ nurungė anglų „Tottenham Hotspur“ 1:0 ir 0:0, o „Inter“ palaužė portugalų „Porto“ ekipą taip pat 1:0 ir 0:0.

Šių metų šalies čempionate šie klubai taip pat žengia šalia: „Inter“ su 63 taškais yra ketvirtas, o „AC Milan“ su 61 tašku įsitaisęs penktoje vietoje. Jei pirmenybės baigtųsi dabar, tai „Inter“ gautų teisę žaisti Čempionų lygoje, o „AC Milan“ jau kovotų tik Europos lygoje.

„AC Milan“ ir „Inter“ komandos tarpusavyje susitinka UEFA Čempionų lygoje trečią kartą: jos kovojo 2002/2003 m. pusfinalyje ir 2004/2005 m. ketvirtfinalyje. Ir abu kartus pergalę šventė AC Milan“.

Atsakomosios pusfinalio etapo rungtynės tarp „AC Milan“ ir „Inter“ komandų bus žaidžiamos gegužės 16-ąją dieną.

Vienas iš šios poros Italijos klubas Čempionų lygos finale susikaus su ispanų Madrido „Real“ ir anglų „Manchester City“ poros nugalėtoju.

Finalas bus žaidžiamas birželio 10-ąją dieną (šeštadienį) Stambulo „Ataturk Olympic“ stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.