R. Lukaku su ašaromis akyse papasakojo apie savo kelią nuo skurdo iki UEFA čempionų lygos finalo

Kiekvieną kartą, kai Romelu Lukaku įmuša įvartį, jis galvoja apie savo senelį, kuris mirė, kai jam buvo 12 metų, likus ketveriems metams iki jo profesionalaus debiuto Belgijos „Anderlecht“ klube. Tuomet jis jau buvo talentingas 16-metis.

R. Lukaku.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
R. Lukaku.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
R. Lukaku.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
R. Lukaku.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-13 08:39

„Pažadėjau (jam), kad prižiūrėsiu savo mamą, kai man buvo 12 metų. Taip ir padariau. Todėl kiekvieną kartą, kai žiūriu į mamą ir matau ją tribūnose, po kiekvieno įvarčio žiūriu į jį“, – rodydamas į dangų ir graudindamasis CNN pasakojo Belgijos superžvaigždė.

30 metų atletas pasiekė aukščiausių futbolo aukštumų – jis yra geriausias visų laikų Belgijos puolėjas, su Londono „Chelsea“ laimėjo FA taurę, su Milano „Inter“ – Italijos „Serie A“ titulą, o dabar, birželio 10 d., su Milano „Inter“ žaidė Čempionų lygos finale, tačiau visa tai nublanksta prieš rūpinimąsi savo šeima.

„Nesvarbu, pergalės ar pralaimėjimai, aš viską priimu ramiai, tai tikri šeimos reikalai. Taigi senelis man reiškė visą pasaulį“, – sakė jis, nesutvardymas ašarų.

Žaisti Čempionų lygoje yra bet kurio klubinio futbolo žaidėjo viršūnė, o paklaustas, ką ši akimirka reikštų jo seneliui, R.Lukaku beveik negalėjo atsakyti.

„Labai daug, – sakė jis, prieš padarydamas pauzę, kad surinktų mintis ir pabandytų žodžiais išreikšti beveik dviejų dešimtmečių emocijas. – Kai matau savo sūnų, matau tiek daug jo (senelio)... Mano senelis man buvo numeris vienas. Jis buvo didžiausias mano gerbėjas.“

Būdamas vaikas, augęs Belgijoje, R.Lukaku 10 metų praleido stebėdamas Čempionų lygą. Jo šeima negalėjo sau to leisti, todėl jis žiūrėdavo finalus mokyklos kompiuteriuose arba apsimesdavo bendraklasiams, kad juos matė, – šypsodamasis ir purtydamas galvą prisiminė jis.

2018 m. paskelbtame „Players' Tribune“ straipsnyje jis rašė apie savo šeimos skurdą, prisimindamas, kad jo mama į pieną įpildavo vandens, kad šeima ilgiau jo turėtų.

„Negalėjau žiūrėti (Čempionų lygos finalo), bet dabar, dėl Dievo malonės, galiu jį žaisti, – pridūrė jis. – Dabar būti tokioje padėtyje, turėti ten savo šeimą, būtų gražu, nes tada tarsi užsisuktų visas ratas.“

Brolybė Milano „Inter“ klube

Paskolintas iš Londono „Chelsea“, R.Lukaku 2022 m. birželį grįžo į Milano „Inter“ ir antrą kartą žaidė Italijos klube. Prieš tai futbolininkas čia žaidė 2019–2021 m.

R.Lukaku sako, kad Milano „Inter“ kartu patirti išgyvenimai per COVID-19 pandemiją sutvirtino „brolybę“ tarp žaidėjų, kurių daugelis vis dar sudaro komandos branduolį.

„Tai buvo emocingas laikas, nes mes tikrai kaip komanda praleidome tiek daug laiko kartu, – pasakojo jis. – Tuo metu tikrai daug daugiau laiko praleidau su komandos draugais nei su savo vyriausiuoju sūnumi... žaisdavome rungtynes, grįždavome į viešbutį, likdavome kambaryje, kartu žiūrėdavome rungtynes ir panašiai.“

Šis ryšys tam tikra prasme atkartoja 2010 m. Milano „Inter“ komandos, kuri pasiekė precedento neturintį trejetuką, laimėdama „Serie A“ titulą, „Coppa Italia“ ir Čempionų lygą, dvasią.

„Tai labai panašu, – sakė R.Lukaku. – Ir, tiesą sakant, juokingiausia tai, kad daugelis tų žaidėjų iš tos 2010 m. grupės ateina žiūrėti mūsų rungtynių ir jaučia tą patį.“

Milano „Inter“ išėjo iš vienos sudėtingiausių šių metų Čempionų lygos grupių, kurioje taip pat buvo Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“, o pakeliui į finalą įveikė „Porto“, „Benfica“ ir savo miesto varžovą „AC Milan“.

Tačiau šeštadienį Čempionų lygoje Milano „Inter“ susikovė su sunkiausiu iš visų varžovų. Šį sezoną „Manchester City“, ką tik laimėjusi Premier lygos titulą ir FA taurę, nušlavė visus savo varžovus, o Čempionų lygos finale 1:0 įveikusi „Inter“ užsitikrino viso „Didžiojo trejetuko“ laimėjimus.

„Tai gražus dalykas, žaisti prieš turbūt geriausią pasaulio komandą. Noriu tik mėgautis, nejausti spaudimo, tiesiog mėgautis akimirka, mėgautis pasirengimu, eiti ten, kad pasiektume kuo geresnį rezultatą“, – prieš sunkią ir artimą dvikovą kalbėjo R.Lukaku.

„Manchester City“ puolimo lyderis yra 22 metų norvegų puolėjas Erlingas Haalandas, kuris šį sezoną išgyvena rekordinį sezoną ir įvarčius muša iki šiol Premier lygoje nematytu tempu.

Savo debiutiniame sezone „Manchester City“ klube „vikingas“ per 53 rungtynes pelnė 52 įvarčius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir laimėjo 3 aukščiausio lygio trofėjus.

„Manau, kad jis kartu su Kylianu Mbappe artimiausius 10 metų dominuos pasaulio futbole. Jie atstovauja naująjai kartai... Per ateinančius dvejus metus jie tikrai (iš Lionelio Messi ir Cristiano Ronaldo) perims estafetę“, – pridūrė R.Lukaku.

Visgi per Čempionų lygos finalą E.Haalandas įvarčiu nepasižymėjo – pergalingą įvartį įmušė 26-erių ispanų saugas Rodri.

„Man City“ yra gerai sukomplektuota komanda... Pepas Guardiola yra toks geras treneris, nes kiekvienose rungtynėse turi skirtingą žaidimo planą, – dar prieš lemiamą mačą varžovų strategą gyrė R.Lukaku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.