Cirkas Lietuvos futbole tęsiasi: renovuotame Kauno stadione – įvartis pro kiaurą tinklą Rungtynėse įmušti net septyni įvarčiai

Savo kuriozais jau nebestebinantis lietuviškas futbolas vis tiek sugebėjo ištraukti „kiškį iš kepurės“. Antradienį renovuotame Kauno Dariaus ir Girėno stadione A lygos žiūrovai išvydo „magišku“ tapusį įvartį.

Lietuvos futbole vėl netrūksta kuriozų.<br>Stopkadrų koliažas.
Lietuvos futbole vėl netrūksta kuriozų.<br>Stopkadrų koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 7:55 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 9:10 PM

Dvikovoje tarp vietos „Kauno Žalgirio“ ir Vilniaus „Žalgirio“ ekipų sostinės klubo žaidėjas Mathiasas Oyewusis įmušė įvartį pro kiaurą renovuoto stadiono vartų tinklo skylę.

Praplyšusio vartų tinklo skylė buvo maždaug kamuolio dydžio – 21-ąją mačo minutę „Žalgirio“ futbolininkas iš Nigerijos pataikė ne tik į aikštės šeimininkų vartus, bet ir į pačią skylutę – kamuolys kiaurai perskrodė tinklą ir atsidūrė užribyje.

Vizualiai atrodė, kad įvartis net nebuvo įmuštas, bet teisėjas užtikrintai parodė įvarčio gestą ir žalgiriečiai bėgo džiaugtis taikliu smūgiu.

„Nesiplėskime ta tema“, – situaciją ironizavo rungtynes komentavęs komentatorius, kuris pradžioje net ir pats kiek sutriko.

Plačiau apie rungtynes:

Įvarčių kupiname mače savo pranašumą įrodė Vilniaus „Žalgiris“, kuris pergalę išvykoje šventė rezultatu 5:2 (3:0).

Pavojingesnį epizodą 13-ąją minutę sukūrė vilniečių atstovas Adamas Fofana, kuris atliko smūgį iš toli, tačiau Ignui Plūkui daug problemų tai nekėlė. Po kelių minučių smūgį iš baudos aikštelės ribų atliko ir Gratas Sirgėdas, bet Edvinas Gertmonas žaidė užtikrintai.

Pirmajį susitikimo įvartį pelnė svečiai, o jo autoriumi po Ovidijaus Verbicko perdavimo tapo varžovų apsuptyje buvęs Mathiasas Oyewusi. Po 10-ies minučių sostinės ekipa rezultatą padvigubino, kai kauniečių klaidą gynyboje įvarčiu pavertė Donatas Kazlauskas.

Pirmame kėlinyje tai nebuvo viskas: Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai pabėgo į greitą ataką, o po dar vieno O. Verbicko perdavimo ir vėl pasižymėjo M. Oyewusi.

Antrojo kėlinio pradžioje gerą reidą atlikęs Rosario Latouchentas kamuolį atidavė Karoliui Šilkaičiui, pastarasis atliko smūgį iš toli, bet varžovų vartų sargas neklydo. Vos po kelių epizodų savo komandą gelbėti turėjo I. Plūkas, kai į vartų stačiakampį smūgiavo N. Gorobsovas.

58-ąją rungtynių minutę dar vienu taikliu smūgiu išsiskyrė vilniečiai, kai po Petaro Mamičiaus pakelto kampinio įvartį pelnė Stipe Vučuras. Persvara dar didesnė tapo 65-ąją minutę, kai įvarčiu 3 sykį šiose rungtynėse išsiskyrė M. Oyewusi, rezultatyvų perdavimą 3 kartą atliko tas pats O. Verbickas.

Visgi, kauniečiams rezultatą pavyko sušvelninti – 83-iąją minutę baudos aikštelėje taisykles pažeidė Edvinas Gertmonas, nuo 11 metrų atžymos pasižymėjo Edvinas Girdvainis. Vos po kelių epizodų „Kauno Žalgiris“ pelnė dar vieną įvartį, jo autoriumi dar sykį tapo E. Girdvainis, kuris kamuolį į vartus pasiuntė būdamas nusisukęs nuo jų.

Po triuškinančios pergalės Vilniaus „Žalgiris“ su 43 taškais bent jau kol kas pakilo į 2-ąją „Optibet A lygos“ poziciją, savo ruožtu „Kauno Žalgiris“ su 25 taškais išlieka ketvirtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.