„Riteriai“ atsisveikino su F. Brisola ir pasikvietė serbą

Vilniaus „Riterių“ lyderiu šį sezoną turėjęs būti Felipe Brisola sužaidė vos 12 rungtynių arba 673 minutes, po kurių paaiškėjo, kad jis patyrė dar vieną sunkią traumą ir šį sezoną komandai padėti nebegalės. Tris rezultatyvius perdavimus atlikęs brazilas nutraukė su klubu iki metų pabaigos galiojusią sutartį bei išvyko į gimtinę.

 Felipe Brisola<br> E. Žaldario nuotr.
 Felipe Brisola<br> E. Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkriteriai.lt

Jul 19, 2023, 4:55 PM

„Kai dėliojome šių metų komandos pamatus, Felipę matėme kaip lyderį, padedantį komandos draugams. Gaila, tačiau nuolatinės traumelės ir, galiausiai, nuplyšę kryžminiai raiščiai futbolininkui neleido pademonstruoti savo sugebėjimų.

Mums, kaip klubui, labai apmaudu prarasti tokį žaidėją, ypač, kai tai kartojasi antrus metus iš eilės. Norisi jam palinkėti didžiausios sėkmės ir kuo greičiau pasveikti“, – sakė „Riterių“ direktorius Vladimiras Buzmakovas.

Šiame sezone pirmą kartą į aikštę F. Brisola žengė ketvirtajame „Optibet A lygos“ ture. Vėliau dėl skausmų tai žaisdavo, tai nežaisdavo, o birželio 3-iąją akistatoje Gargžduose prieš pat pertrauką patyrė traumą, kuri užbaigė jo sezoną.

Per 12 sužaistų rungtynių F. Brisola tik šešis kartus aikštėje praleido daugiau nei 45 minutes. Dvejose rungtynėse su „Džiugu“ bei akistatoje su „Banga“ jis pasižymėjo rezultatyviais perdavimais.

Į F. Brisolos vietą jau atvyko Ognjenas Dimitričius. Klubas ieško, kas galėtų dar labiau sustiprinti saugų grandį.

Likusiai sezono daliai stiprindami sudėtį, Vilniaus „Riteriai“ pasirašė sutartį su 34-erių metų gynėju iš Serbijos Slavko Lukičiumi. Pastarasis tapo ketvirtuoju „Riterių“ naujoku liepos mėnesį.

„Puikus jausmas sugrįžti į šalį, kurioje su nacionaline Serbijos rinktine esu buvęs prieš gerus penkiolika metų. Galiu patikinti, kad apie Lietuvą yra likę patys nuostabiausi prisiminimai.

Kalbant apie klubo situaciją, tai situacija nėra gera. Žiūrėjau paskutines rungtynes, kuriose „Riteriams“ pritrūko kraujo ir aistros. Labai tikiuosi, kad būsimose rungtynėse tai pasikeis. Noriu padėti komandai laimėti“, – sakė „Riterių“ naujokas.

2008 metais profesionalo karjerą pradėjęs S. Lukičius per penkiolika metų žaidė ne tik gimtinėje, bet ir Švedijoje, Albanijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Uzbekistane ir Slovakijoje. Pastarąja gynėjo stotele buvo Belgrado „Radnički“ klubas.

„Matome problemas aikštėje ir bandome jas spręsti. Slavko – dar vienas milžinišką patirtį turintis žaidėjas, žinantis kaip siekti rezultato. Be abejo, tikimės, kad jis sustiprins gynybos grandį“, – komentavo „Riterių“ direktorius V. Buzmakovas.

S. Lukičius į Lietuvą atvyko praėjusią savaitę. Jo debiutas turėtų įvykti šį sekmadienį akistatoje Telšiuose prieš „Džiugą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.