„Panevėžio“ futbolininkai Moldovoje išplėšė pergalę ir tęs kovą UEFA Europos konferencijos lygos atrankoje Garantavo sau 550 tūkst. eurų premiją

Ketvirtadienį UEFA Konferencijų lygos pirmojo etapo atsakomąsias rungtynes išvykoje žaidė „Panevėžio“ ekipa, kuri santykius aiškinosi su praėjusiame sezone iš šių varžybų juos išstūmusiu Moldovos Orhėjaus „Milsami“ klubu. Atkakliose ir inirtingose rungtynėse viską lėmė vienintelis įvartis, kurį pelnė Lietuvos ekipos legionierius Seydinas Keita. „Panevėžys“ laimėjo 1:0 (0:0) ir namo grįžta su kelialapiu į kitą etapą.

„Panevėžio“ ekipa tęsią kova Konferencijų lygos atrankoje.<br>alyga.lt nuotr.
„Panevėžio“ ekipa tęsią kova Konferencijų lygos atrankoje.<br>alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 8:54 PM, atnaujinta Jul 20, 2023, 9:58 PM

Pirmose tarpusavio rungtynėse Panevėžyje Lietuvos ekipa pirmavo 2:0, tačiau iššvaistė turėtą persvarą ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Labai lygiose rungtynėse, kuriose komandos labiau siekė užvaldyti aikštės vidurį, lemiamas įvartis krito antrame kėlinyje – 57 min. po standartinės situacijos Seydina Keita galva smūgiavo į vartus ir nuginklavo varžovų vartininką.

Nors šeimininkai siekė dominuoti, bet panevėžiečiai į Moldovos komandos vartų plotą smūgiavop 5 kartus, o „Milsami“ – vos vieną.

Patekę į kitą etapą panevėžiečiai garantavo sau 550 tūkst. eurų premiją.

2015 metais įkurtas klubas dar nė karto tarptautinėje arenoje nebuvo peržengęs nė vieno UEFA turnyro etapo.

Kitame atrankos etape „Panevėžio“ lauks varžovas iš Izraelio – Ševos „Hapoel“ ekipa. Pirmoji akistata vyks liepos 27 dieną Ševoje.

Įdomu tai, kad „Panevėžio“ ir „Milsami“ komandos susitiko ir praėjusiais metais, o tada Moldovos klubas šventė pergalę bendru rezultatu 2:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.